Politica si administratie

Mã astept la un congres cu surprize

Sorina Popa

Acest sfârşit de săptămână se anunţă unul extrem de interesant în ceea ce priveşte viaţa politică, deoarece UDMR îşi alege un nou lider, iar ochii tuturor sunt îndreptaţi către Uniune. Asta, pentru că la finalul congresului, UDMR, se va ştii, probabil, care vor fi partenerii maghiarilor în viitor. Organizaţia UDMR Hunedoara va participa cu 11 delegaţi la acest congres.

Program concret pentru judeţul Hunedoara
„Nu am votat pentru un anumit mandat imperativ. Organizaţia UDMR Hunedoara a anunţat încă de anul trecut, că îl susţine pe Kelemen Hunor la preşedinţia UDMR. La finalul campaniei electorale în UDMR, am analizat şi am ajuns la concluzia că toţi cei 11 delegaţi din judeţ îl vor vota pe Kelemen Hunor la şefia Uniunii. Asta, deoarece el este singurul candidat din cei trei care are o viziune şi un program concret şi pentru judeţul Hunedoara. Cred că va fi un congres cu surprize, mai ales, având în vedere că vor veni toţi liderii politici. Mă aştept ca la final, Kelemen Hunor să fie ales preşedintele UDMR. Sper, de asemenea, ca din acest congres, UDMR să iasă întărită, cu un lider capabil să conducă şi să aibă un pogram politic european, cu elemente concrete de dezvoltare economică, care vor sta la baza relaţiilor noastre cu partenerii politici”, a declarat europarlamentarul UDMR Iuliu Winkler (foto).

Trei candidaţi pentru preşedinţie
Congresul UDMR se va desfăşura în 26-27 februarie la Oradea, în cadrul acestuia urmând să fie ales, prin vot, noul lider al Uniunii, după ce actualul preşedinte, vicepremierul Marko Bela, a anunţat că nu îşi mai doreşte un nou mandat. Candidaţii înscrişi în cursă sunt ministrul Culturii, Kelemen Hunor, consilierul prezidenţial pentru minorităţi Peter Eckstein Kovacs şi liderul deputaţilor UDMR, Olosz Gergely.

One thought on “Mã astept la un congres cu surprize

  • Balamaua tot balama cu muci rămâne .Românilor suntem de râsu lumii iar dacă nu mergem toţi la vot ,,îi mandatăm pe unguri să ne hotărască destinul,,.Nu dormiţi ROMÂNILOR,MERGE-ŢI LAVOT când se votează!!!!!!!! Dacă nu merge-ţi la vot tăceţi în banca voastră! Slabi politicieni avem! Nu au fost în stare să determine românii să meargă la vot.De ce????Pentru că sunt neserioşi !!!,,Mi-ar plăcea să văd şi primaru şi şeful poliţiei şi toţi directori din judeţ ,că totţi apsolut toţi sunt UDMR-isti,, Ce zice-ţi domnilor parlamentari ,ai??

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.