Sport

Lupu, „muşcat” de adversari

Ciprian Marinuţ

Antrenorul jucător al echipei de rugby Ştiinţa Petroşani, Alexandru Lupu, s-a accidentat în timpul meciului de sâmbătă, din deplasare, cu Rulmentul Bârlad, pierdut de studenţi cu 10-31 (10-14), şi a fost transportat de urgenţă la spital, fiind suspect de o leziune la coloană, în zona cervicală.

Duel de foc, arbitri de paie

Entuziasmul Ştiinţei, generat de obţinerea în etapa trecută a primei victorii de la revenirea în Divizia Naţională (8-7 cu U. Timişoara), a fost pus la podea, sâmbătă, de îndârjirea celor de la Rulmentul Bârlad. Studenţii care îşi făcuseră planuri să învingă şi să se bată pentru locul trei din serie care duce în play-off au pierdut, 10-31 (10-14), la capătul unei dispute extrem de aprige, marcate de decizii controversate ale arbitrilor. Pe lângă înfrângere, echipa din Petroşani a avut doi eliminaţi, iar antrenorul jucător Alexandru Lupu, adevărat suflet al echipei, a ajuns la spital, fiind suspect de o accidentare la coloană. „Prima repriză a fost echilibrată, dovadă că şi diferenţa de scor a fost minimă (10 -14 n.r). Rulmentul a demonstrat, după pauză, încă o dată, că echipele din Moldova joacă extrem de tare, dar… tot noi am fost sancţionaţi de arbitri. Bratu şi Matei au fost eliminaţi, iar antrenorul nostru, Alexandru Lupu, a ajuns la spital, şi e suspect de o accidentare la coloană”, a spus căpitanul Ştiinţei, Daniel Ivan, imediat după meci. „Arbitrajul ne-a lovit sub centură, prin eliminarea lui Bratu şi Matei”, a declarat preşedintele echipei Ştiinţa, Ilie Răscolean.

Şi-a revenit

Antrenorul Alexandru Lupu a încercat să repete şi în partida cu Rulmentul isprava din meciul cu U. Timişoara, când după intrarea sa în teren, petroşănenii au întors scorul, de la 0-7, la 8-7. Din păcate, de data aceasta a ieşit prost şi Dandu, care e şi antrenorul naţionalei României de rugby în şapte şi e considerat cel mai fanatic personaj din fenomenul rugby, a ajuns la spital, fiind suspect de o accidentare gravă la coloană. După mai multe analize, antrenorului i-a fost pus un guler medical, iar doctorii au asigurat că totul este sub control. Alexandru Lupu a fost dus, totuşi, la Bucureşti, pentru investigaţii suplimentare, pentru ca totul să fie în regulă şi va reveni în Petroşani abia azi sau mâine.

Săptămână grea pentru „Ştiinţa“

Săptămâna aceasta va fi una foarte grea pentru elevii lui Alexandru Lupu şi Emil Drumea. Miercuri, 14 aprilie, echipa va juca la Petroşani cu Farul Constanţa, iar sâmbătă, 17 aprilie, „studenţii” se vor deplasa la Iaşi. „Va fi o săptămână foarte grea, cu două meciuri infernale, din care sperăm să ieşim onorabil”, a declarat preşedintele Ilie Răscolean.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura