Sport

LUPTE LIBERE. Premieră pentru luptătorii noștri. Au câștigat titlul european la seniori

Campionatele Europene de Lupte pentru Seniori de la Budapesta au adus o primă medalie de aur pentru de­legația României. Sportiva Andreea Beatrice Ana (foto) este prima luptă­toare din România care reușește să câștige titlul european la seniori.

Învins în finală
Sportiva din România a dominat lupta din finala competiției la categoria 55 kg cu ucraineanca Oleksandra Khomenets și a adus României în ultimele două se­cunde ale meciului o medalie istorică. Scorul final a fost 7-5 în fa­voa­rea tinerei noastre lup­tătoare.
De reținut că Andreea Ana este campioană mondială U23 și cam­pi­oană europeană U23, mai are în palmares alte 4 medalii la juniori și a par­ti­cipat la JO Tokyo 2020. Andreea are 21 de ani, este an­trenată la lot de Nikolai Stoyanov și Adina Popescu, fiind una dintre sportivele care visează la ajungă la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.
Seria medaliilor de la Campionatele Europene de la Budapesta a continuat cu succesul pe care l-a înregistrat Alina Vuc cea care a câștigat cea de a 4-a ei medalie continentală. La categoria 50 kg, Alina a câștigat bronzul în fața nem­țoaicei Lisa Ersel. Cu această medalie, Alina are în palmares două medalii europene de argint și două de bronz.
O altă medalie pentru delegația României a fost câștigată de Kriszta Tunde Incze care a adus la palmaresul delegației noastre o medalie de bronz la categoria 65 kg, după ce a învins-o în finala mică pe bulgăroaica Sofia Hristova Gheorghieva.
La masculin, în întrecerile de la greco-romane, Nicu Samuel Ojog a obţinut medalia de argint la categoria 87 kg, după ce a fost învins în finală de Turpan Ali Alvievich Bisultanov (Danemarca).
Denis Florin Mihai va lupta pentru o medalie, una de bronz, la categoria 55 kg, cu armeanul Rudik Mkrcian, după ce l-a întrecut în preliminarii pe bulgarul Stefan Hristov Grigorov dar a pierdut sfertul de finală cu azerul Eldaniz Azizli.În limitele categoriei 77 kg, Ilie Cojocari a fost învins în optimi de azerul Sanan Suleimanov.
La categoria 130 kg, Alin Alexuc-Ciurariu a avut ghi­nionul de a da în preliminarii peste va­lo­rosul luptător turc Riza Kayaalp, care a câş­tigat, însă calificarea mul­ti­plului campion mon­­dial şi european în semi­fi­nală l-a tras pe Alexuc în recalificări, urmând să
îl înfrunte pe ungurul Dariusz Attila Vitek.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura