Sport

Aventura micuțelor gimnaste de la Deva la Campionatele Naționale

Cele mai mici gimnaste și-au stabilit ierarhiile naționale la individual și pe echipe în prima etapă a Campionatelor Naționale pentru Junioare III și II, de la Ploiești.

Singura cu două medalii
A fost un concurs care s-a derulat după o concepție nouă, pe două grupe valorice, cu evoluții impuse la sol, după un exercițiu stabilit de către federație, cu un paralel care de fapt a fost o bară fixă dar cu elemente impuse în exercițiu și cu un nou, să îi spunem aparat, de fapt o pârtie pe care sportivele au executat un exercițiu cu elemente de forță și echilibru. Lucruri interesante și de urmă­rit în timp, mai ales că și la nivelul ie­rarhiilor din clasamente sunt surprize.
La doar 11 ani, Alessia Voloștiuc , legi­timată la LPS Cetate Deva, este singura sportivă din grupa A care a câștigat două medalii de aur la această etapă, atât la individual, cât și cu echipa, la categoria junioare II, nivel 5. Junioara din Deva a adunat 65.833 puncte, fiind urmată de Daria Bîgu (CSS Bîrlad) cu 64.001 punc­te și de Ana Gabor (CSM Onești) cu 61.583 puncte. La aceeași categorie, Roberta Anetta Csiszer s-a clasat pe locul 5 cu 59.716 puncte, iar Alexandra Drăgan-Curcă a totalizat 58.516 puncte. Echipa clubului devean a câștigat me­da­lia de aur totalizând 184.065 puncte. Pe locul secund s-a clasat CS Dinamo-178.167 puncte și CS Petrolul Ploiești cu 171.434 puncte.

Aproape de podium
De la LPS Cetate Deva este și me­da­liata cu aur de la categoria junioarelor II, nivel 4, Viviana Gînju, care a devenit noul lider național cu un total de 64.501 puncte, ea fiind urmată de Iris Iordache (CSA Steaua București) cu 62.267 puncte și de Neli Papană (CS Farul Constanța) cu 61.867 puncte. Foarte aproape de podium a fost deveanca Gabriela Cotu (locul 4 cu 60.916 puncte) care a avut două ratări la bârnă.
Junioarele de la LPS Cetate Deva de la această grupă sunt pregătite de prof. Adela Popa care a avut parte de o bună cola­borare și sprijin de la ceilalți colegi pen­tru pregătirea gimnastelor, Florin Cotuțiu, Anamaria Ocolișan, Delia Oltean și Liliana Cosma.
La categoria junioarele III, nivel 7, lidera gimnastelor de 9 ani este Anastasia Stancu (CS Dinamo), în timp ce la echipe, cel mai bun punctaj l-au obținut sportivele de la CSȘ Bârlad. Adelina Bădic (CSM Onești) a câștigat medalia de aur la individual junioare III, nivel 6 și CSA Steaua s-a impus în competiția pe echipe.
Menționăm că acest concurs este o primă etapă din derularea unui campio­nat national, viitoarea competiție pro­gramată în toamna acestui an, fiind și o etapă decisivă pentru loturile de cam­pioane naționale la ediția 2022.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura