Luptã strânsã, dar cu multe goluri

Ciprian Marinuţ

Podiumul seriei I a Ligii a V-a stă sub semnul echilibrului, cinci echipe fiind înşirate pe distanţa a doar trei puncte. În schimb, în seria a II-a, diferenţa dintre lideră şi ocupanta locului trei este de cinci puncte. Echipele din ambele serii trăiesc însă pentru bucuria golului, astfel că în ultima etapă, s-au înscris 60 de goluri în cele 11 partide disputate: 31 în Seria I şi 29 în Seria a II-a.

Cinci pretendente la şefie
Primele două clasate din seria I, Măgura Pui şi Cetate Răchitova, sunt neînvinse, iar punctajul lor e afectat doar de remiza înregistrată în meciul direct din etapa trecută. Chiar şi aşa, cele două fruntaşe au viaţă grea şi concurenţă din partea altor trei formaţii care stau la pândă. Lidera Măgura Pui s-a impus greu cu 3-1, acasă, în faţa celor de la Unirea Şoimuş, iar ocupanta locului doi, Cetate Răchitova, a suferit şi mai mult pentru victoria cu 5-4 pe terenul celor de la Narcisa Sălaşu de Sus. Primele clasate au câte 19 puncte, fiind urmate la un singur punct de Unirea General Berthelot şi la trei lungimi de Dacia Boşorod şi Agrocompany Băcia, toate învingătoare în ultima rundă. În seria a II-a, lupta e o idee mai puţin aprigă, în condiţiile în care toate echipele de pe podium au câştigat meciurile din ultima etapă. Lidera Key Systemsro Ribiţa are 18 puncte, ocupanta locului doi, Berianul Beriu, a agonisit 17 puncte, iar ocupanta locului trei, Unirea Veţel, cu 13 puncte are mai mult de recuperat pentru a urca în clasament.

Le place golul
Indiferent de numărul de puncte şi de locul ocupat în clasament, echipele din Liga a V-a sunt îndrăgostite de gol. Ca dovadă, în ultima etapă s-au înscris 60 de goluri în cele 11 partide, înregistrându-se o medie de peste cinci goluri pe meci. Recordul absolut s-a înregistrat în meciul din Seria a II-a dintre Mureşul Brănişca şi Silva Miracol Hărău, în care s-au înscris în total 12 goluri, iar scorul a fost unul de tenis 7-5. Tot scoruri de tenis, dar mai dure, s-a consemnat şi la Brănişca şi Boşorod, unde Mureşul a trecut cu 6-2 de Santoz Boz, iar Dacia a spulberat cu 6-0 pe Cerna Lunca Cernii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare