Comunitate

Luna octombrie vine cu evenimente notabile la Băiţa

04-Damian-DINIS-Primar-Baita-19Magdalena Şerban

Luna viitoare, la Băiţa se vor marca două evenimente importante pentru comunitate. În 2 octombrie va fi lansată monografia satului Trestia, a doua zi va avea loc sfinţirea bisericii ortodoxe din aceeaşi localitate, iar în 17 octombrie urmează binecuvântarea religioasă a altui lăcaş sfânt, cel din satul Hărţăgani.
„S-au făcut ample lucrări de reparaţii la cele două biserici şi trebuie sfinţite. Noi, de la primărie, am ajutat cu mână de lucru, deci am oferit mai mult sprijin muncitoresc, finanţarea fiind asigurată cu precădere de enoriaşi, sponsori şi  oameni de bine. Unul dintre principalii fii ai satului, care ajută de fiecare dată, este medicul veterinar Constantin Mihăilă, de la Clinica veterinară Andivet, din Deva, căruia doresc să-i mulţumesc pentru sprijin. De asemenea, vreau să le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în concretizarea multor lucruri bune înfăptuite pentru comună. Doctorul Mihăilă s-a născut în Trestia şi a plecat de aici o dată cu începerea liceului, însă revine foarte des, având casa părintească în zonă. A rămas legat sufleteşte de locurile natale şi de consăteni”, arată Damian Diniş (foto), primarul comunei Băiţa. Acesta a mai trecut în revistă şi alte noutăţi, una dintre ele fiind asfaltarea uliţei ce duce către biserica din Ormindea şi a celei ce face legătura cu biserica din Căinelul de Sus, plus betonarea unor porţiuni de drum din Trestia (450 metri) şi Ormindea (230 metri), totul din bugetul local.
„Prin Compania Naţională de Investiţii am început implementarea unui proiect ce presupune executarea unor lucrări de reparaţii capitale la căminul cultural din satul Hărţăgani. Valoarea totală a programului este de un milion de lei, cofinanţarea noastră fiind de 100.000 de lei. Vom înlocui acoperişul, se va monta sistem de încălzire centrală, se vor amenaja grupuri sanitare, se vor face zugrăveli, locuri de parcare, deci aproape totul o să fie luat de la zero. Mai sunt incluse şi dotările necesare desfăşurării evenimentelor, plus cele specifice unei bucătării moderne”, a mai arătat primarul din Băiţa.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura