Ludovic Orban: Șantierele vor fi închise, dacă guvernul nu intervine

Preşedintele PNL, Ludovic Orban (foto), şi-a arătat îngrijorarea faţă de creşterea „explozivă” a preţurilor la materialele de construcţii, el apreciind, la Hunedoara, că există riscul ca şantierele să se închidă în două-trei luni, dacă Guvernul nu va modifica sistemul de indexare a valorii contractelor, în concordanţă cu situaţia reală din piaţă.

Provizii
„Am atras atenţia, şi mă bucur că, în sfârşit, la nivelul coaliţiei, vocea mea a fost auzită şi s-a luat o decizie. Din cauza creş­terii preţurilor la materialele de construcţii, dacă nu se modifică prin ordonanţă de ur­gen­ţă sistemul de indexare a valorii con­trac­telor, în două-trei luni toate şantierele vor fi închise. Asta este realitatea, eu vor­besc cu constructorii, am informaţii clare din piaţă. Nimeni n-o să-şi mai permită să lucreze în continuare în pierdere”, a declarat Orban.
El a menţionat că firmele de construcţii care lucrează în prezent s-au aprovizionat cu cele necesare înainte de momentul la care au început să apară creşterile de preţuri la materiale, acestea fiind cuprinse între 40 la sută şi 110 la sută.
„Constructorii care mai lucrează s-au aprovizionat înainte explozia preţurilor la materialele de construcţii. Cei care sunt obligaţi să se aprovizioneze acum cu toate materialele de construcţii, indiferent că e vorba de bitum, de fier, de beton, de agre­gate, lemn.Creşterile de preţuri sunt între 40 la sută şi 110 la sută şi au generat o situaţie în piaţă în care dacă nu se schimbă mecanismul de indexare a valorii con­trac­tului în funcţie de creşterea reală a preţului materialelor de construcţie, acest motor de creştere pe care noi l-am folosit din plin şi care a funcţionat pe perioada pandemiei se va gripa, dacă nu cumva se va bloca”, a arătat liderul PNL.
Ludovic Orban a fost prezent la con­ferinţa judeţeană de alegeri a PNL Hu­ne­doara. (A.Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.