Politica si administratie

Ludovic Orban: PNL a promis 4 ani de pace, dar românii au parte de scandaluri și atacuri

Adriana Năstase

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, la Deva, că nu a mai întâlnit un aselemea val împotriva PNL care a primit încrederea oamenilor de a guverna, în schimb le-a dat celor care i-au votat separarea partidului în două tabere, cea câştigătoare şi cea pierzătoare.

Val împotriva partidului
„Eu nu am întâlnit, vă spun sincer, un ase­me­nea val împotriva noastră. Nu neapărat împotriva mea. Sigur că mă afectează şi pe mine, până la urmă. Nu e provocat de mine. Oamenii au avut încredere în nou, oamenii ne-au dat votul, câţi au venit la vot. Dar oamenilor le-am promis 4 ani de pace şi construcţie, patru ani de dezvoltare şi democraţie. Asta aşteaptă de la noi. Ce le-am dat în schimb, de la 30 mai? Scandal, atacuri, preocupare aproa­pe zero pentru actul de guvernare, fă­râmarea partidului şi fragmentarea coaliţiei, aproape separarea partidului în doup tabere: tabăra câştigătoare şi tabăra pierzătoare. Cum să te numeşti tu echipa câştigătoare? Ce alegeri ai câştigat tu, echipa câştigătoare ca să te numeşti echipa câştigătoare? ”, a declarat Ludovic Orban, președintele PNL.

Schimbați din funcții
Totodată, liderul PNL, Ludovic Orban, a afirmat că de când şi-a anunţat candidatura pentru un nou mandat de preşedinte al partidului a trăit „cea mai urâtă” perioadă de când este în viaţa politică.
„Eu vă spun sincer că am trăit din mo­men­tul anunţării candidaturii cea mai urâtă pe­rioadă din viaţa mea în PNL şi este practic cea mai urâtă campanie cu care m-am confruntat eu în 31 de ani de politică. Nu poţi să faci campanie cu: ‘pâinea şi cuţitul sunt la mine’. ‘Dacă nu mă votaţi, nu primiţi nimic, nici funcţii, ba chiar vă dăm afară oameni’. ‘Cine e cu Orban, să plece’. Pe 1 septembrie, practic toţi susţinătorii care au semnat moţiunea mea au fost schimbaţi din funcţiile de condu­ce­re de la Cameră şi de la Senat. În condiţiile unui echilibru aproape simetric şi dacă ar fi fost vot pe bune, niciunul nu ar fi fost schim­bat din funcţie. În aceeaşi zi, 1 septembrie, când a fost rupt în două efectiv grupul par­lamentar, lipsit complet de reprezentare de cei care mă susţin pe mine, preşedintele PNL, în competiţia electorală, s-a făcut praf şi coa­liţia”, a declarat Ludovic Orban.

Sunați să-și retragă like-urile
El a afirmat că doar democraţia dă rezultate potrivite atunci când sunt alegeri.
„Doar votul liber exprimat de oameni, con­form convingerilor, conform propriei credinţe, conform propriei evaluări, este cel care dă re­zul­tate libere. Ce mi-a fost dat să aud de la sus­ţinătorii mei în ultimele trei luni de zile nu am auzit în viaţa mea de la colegi din PNL. Să fie sunaţi să îşi retragă like-urile de pe pos­tările mele, să se facă monitorizare pe like-uri ca să nu cumva să îi bage delegaţi la congres, să îi pună pe primari să semneze pentru sus­ţi­nerea unui candidat că altfel nu îi bagă dele­gaţi la congres, să li se spună primarilor sau pre­şedinţilor de filiale că nici un primar din fili­ală nu va primi nici un proiect dacă nu se ali­ni­a­ză în susţinerea aceluia care are ‘pâinea şi cu­ţitul’. Fraţilor, eu aşa ceva nu am văzut în viaţa mea, nu am auzit în viaţa mea şi, credeţi-mă, toate aceste lucruri nu le ştiu de la un om, nici de la 10, le ştiu de la sute. Pentru că eu vorbesc zilnic cu sute de oameni care au curajul numai mie să-mi spună lucrurile cu care se confruntă”, a susţinut preşedintele PNL.

Ludovic Orban a adăugat că nu şi-a dorit această competiţie electorală.
„L-am susţinut cu bună credinţă pe Florin Cîţu, deşi îl cunoşteam de puţină vreme. Prima oară, în echipa mea, ca vicepreşedinte economic al PNL, ulterior lider de grup parlamentar la Senat, ministrul Finanţelor, senator, în condiţiile în care nu prea trecuse pe la filială şi filiala nu voia să îl voteze pentru un nou mandat şi, într-un final, premier. M-am trezit, fără măcar să primesc un telefon, că Florin Cîţu este candidat la preşedinţia PNL”, a afirmat liderul liberal.

Orban a mai spus că el este „un copil” al PNL.
„Am intrat în viaţa partidului la 27 de ani şi aproape toată viaţa matură mi-am petrecut-o în PNL. Foarte greu m-am hotărât să candidez pentru un nou mandat la funcţia de preşe­din­te al PNL. Am luat decizia nu pentru mine, am luat decizia pentru PNL, pentru că ştiu că am forţa, energia, ştiinţa, bunăvoinţă, cunoaşte­rea necesară şi arta de a putea conduce PNL spre o guvernare performantă, care să facă lucruri vizibile în bine pentru România şi, mai ales, capacitatea de a conduce PNL spre succes în anul 2024″, a conchis preşedintele PNL.

One thought on “Ludovic Orban: PNL a promis 4 ani de pace, dar românii au parte de scandaluri și atacuri

  • Pentru victimele torționarilor toate guvernele au fost un eșec , nu au vrut să de-a drepturi , au considerat tortura o normalitate și asta este foarte grav , educația morală a politicienilor este foarte săracă azi 2021 .

    Politicienii trădători și mincinoși de șarlatani nu mai au respect față de jurământul care l-au depus .
    Politicienii nu mai au caracter , nu onoare nici demnitate .

    Iubiți Dreptatea și Adevărul fără Minciună și dreptul la un trai decent va fi respectat . F .*. P .*. V .*.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.