Lucrările la teatrul devean au intrat în linie dreaptă

Nicolle Ebner

Lucrările la Teatrul Judeţean din Deva înaintează cu paşi repezi. Firma care se ocupă de renovarea şi amenajarea viitorului lăcaş de cultură a montat deja mare parte din cele 400 de fotolii îmbrăcate în catifea specială, de culoare roşu-vişinie, special create pentru confortul publicului.

Date statistice inedite

Lămpi pe bază de sute de leduri multicolore vor lumina clădirea, pe timp de noapte, în permanenţă. Se pregăteşte deja faţada, care va fi îmbrăcată în plăci de ceramică specială. Stâlpii din holul teatrului-care are şi destinaţie de spaţiu expoziţional-vor fi îmbrăcaţi în sticlă mată, luminată din interior în alb, tocmai pentru a pune în valoare viitoarele lucrări expuse. Sistemul de iluminat din hol este legat de cel din exterior, astfel încât culoarea luminilor care va „îmbrăca”, pe timp de noapte, clădirea, va lumina şi foaierul. La cele două sisteme de iluminat, sunt legate, printr-o reţea ingenioasă, şi uşile din sticlă, care, în loc de cadru metalic sau din lemn, vor fi „paspoalate cu lumină”. Fotoliile, mare parte deja montate, au fost alese dintr-o ofertă de 60 de modele. Catifeaua a fost ignifugată-protecţie împotriva incendiilor. „S-a făcut o expertiză pentru alegerea celor mai bune materiale, care asigură izolarea fonică a teatrului. Pereţii sunt îmbrăcaţi şi într-un material de pluş, special, astfel încât să se poată auzi orice sunet, din orice colţ, deoarece este o sală de spectacole de teatru, nu de rock”, spune Toni Susan, şeful lucrărilor.

Încă patru angajaţi

Lungimea scenei o depăşeşte cu 40 de centimetri pe cea a sălii destinate publicului, aducând încă un plus de calitate acusticii. Scena este detaşabilă, astfel încât să lase loc fosei, în cazul unor concerte filarmonice. Odată intrate lucrările pe linie dreaptă, se impune şi suplimentarea numărului de angajaţi. „Acum, avem nevoie de personal. pentru a pune la punct toate detaliile tehnice şi am obţinut, de la conducerea Consiliului Judeţean, angajarea a încă patru persoane”, declară directorul teatrului, Nelu Ardelean.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Pedofilul englez şi complicele său vor pedepse mai mici

Paul Dorday, cetăţeanul englez, acuzat că a abuzat sexual aproximativ 20 de copii din Valea Jiului, şi complicele său, petroşăneanul...

„Cei care m-au torturat trebuie să plătească”

Un hunedorean, care susţine că, în anul 1998, a fost torturat timp de 81 de zile de oamenii legii, nu...

Ciupercarii, nemulţumiţi că preţurile au scăzut

O zi „cu noroc” pierdută în inima munţilor, în căutare de ciuperci sau fructe de pădure, poate aduce un câştig...

Închide