Lucrările la drumul din Parâng, în grafic

14 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Autorităţile judeţene au promisiuni de la constructor că lucrările vor fi finalizate înainte de termen. În acest moment, potrivit administratorului public al judeţului, drumul este realizat în proporţie de 60 la sută.
Administratorul public al judeţului Hunedoara, Costel Avram, se bazează pe ritmul susţinut al constructorului, ca lucrările să fie finalizate înainte de termen. Acesta a mers pe şantierul unde se desfăşoară lucrările de modernizare a DJ 709F şi a discutat cu constructorul. „La acest obiectiv de investiţii al Consiliului Judeţean avem un progres financiar de 52 la sută şi un progres fizic de 60 la sută, lucrările fiind în grafic. În vara acestui an vom turna covorul asfaltic şi vom circula în condiţii civilizate în Parâng“, a declarat Costel Avram.
Proiectul de modernizare a DJ 709F spre Masivul Parâng, pe tronsonul cuprins între km 6+600 – km 10+352, este finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2 (PNDL2), finanţare obţinută de CJ Hunedoara, iar valoarea totală a investiţiei se ridică la aproximativ 17 milioane de lei. Având în vedere că cele două tuneluri nu au fost declarate eligibile în cadrul contractului, construcţia lor este finanţată de către Consiliul Judeţean Hunedoara. Ordinul de reîncepere a lucrărilor de modernizare a DJ 709 F Cabana Rusu – Masivul Parâng a fost dat de CJ Hunedoara luna trecută. Sectorul care va fi modernizat are o lungime de 3,725 km. Lăţimea părţii carosabile este de patru m. În cadrul proiectului se vor realiza: 4.525 ml de rigole betonate, 23 de podeţe, 2.211 m de ziduri de sprijin din beton şi ciment, 1.249 m de ziduri de sprijin din gabioane, 2.562 m de parapete de siguranţă, după cum arată CJ Hunedoara. (M.Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Începe distribuirea măştilor de protecţie pentru deveni!

Potrivit edilului şef, Florin Nicolae Oancea, Primăria municipiului Deva va începe astăzi, vineri, 15 mai 2020, distribuirea măştilor de protecţie...

Cum îşi bate joc Garda de Mediu de cetăţeni

Foarte curios cum cei de la Garda de Mediu Hunedoara nu amendează, decât după ce se sesizează alţii, pe cei...

Medicii Emil Stoica Mariş şi Rodica Avram, noua echipă managerială a SJU Deva. Iar s-a schimbat modificarea la spitalul judeţean!

Potrivit unui comunicat al Consiliului Judeţean Hunedoara, Liliana Vaidner, propusă pentru funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva,...

Închide