Lucrările de modernizare a Culoarului Trafic Mureş Nord încep săptămâna viitoare

Adriana Năstase

Ieri, la sediul Consiliului Judeţean Hunedoara, s-au semnat contractele de execuţie pentru lucrările de modernizare a drumurilor judeţene cuprinse în loturile 1 şi 3 din cadrul Culoarului Trafic Mureş Nord.

Atenţi la termene
Reabilitarea Lotului 1(24,902 km)-DJ 706A, Ilia-Bârsău a fost câştigată de Asocierea formată din SC STRADE CONSCOM SRL – SC MANO SPRINT SRL – SC ORION REBECA SRL – SC OPR ASFALT SRL – SC DIMEX 2000 COMPANY SRL.Valoarea contractului este de 41.279.818 de lei.
Pentru Lotul 3 (11,297 km)-DJ 705, Geoagiu-Geoagiu Băi, lucrările vor fi efectuate de Asocierea formată din SC PROACTIV SRL – lider şi SC OPR ASFALT SRL şi OBRAS PUBLICAS Y REGADIOS S.A si SC METALPROD WEST SRL.Valoarea con­tra­ctului este de 24.554.677 de lei.
„Vreau să îi asigur pe locuitorii judeţului Hune­doara că nu voi permite nici un rabat de la acest proiect. I-am avertizat pe contractanţi că nu vom fi de acord cu prelungirea termenelor, că vom fi prezenţi pe şantier şi că vom fi atenţi la modul în care se vor derula lucrările. În cazul în care nu se vor respecta prevederile contractuale, vor exista penalităţi. Amplasamentul poate fi predat săp­tă­mâna viitoare, deci lucrările pot începe. Le mul­ţumesc colegilor mei, Costel Avram, Ion Bădin şi membrilor Unităţii de implementare a proiectului pentru efortul depus”, a declarat preşedintele Laurenţiu Nistor.
Obiectivul principal al proiectului este mo­der­nizarea şi reabilitarea (pentru îmbunătăţirea pa­rametrilor relevanţi, creşterea vitezei, sigu­ranţei rutiere, portanţei etc.) a 70,138 km de drumuri judeţene din care 4,289 km relocaţi de CNAIR care asigură conectivitatea cu reţeaua TEN-T (Autostrada A1 şi magistrala CF 200 Curtici-Arad-Simeria), conform documentaţiei tehnico-econo­mice aprobate, până la finalul proiectului.

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.