Actualitate

Lucian Heiuș, lovitură dată traficanților de tutun

Noul șef al Agenției Naționale de Ad­mi­nistrare Fiscală (ANAF), hunedoreanul Lucian Heiuș (foto), a anunțat o captură record de 10,260 kg (57 cutii) de tutun brut, importat scriptic din Indonezia, de către o firmă din Iași.

Responsabilitate socială
„Atenția sporită a inspectorilor antifraudă în zona de trafic ilegal de tutun a dat roade. Este vital să combatem cu determinare evaziunea fiscală și traficul ilegal de bunuri și chiar să ne întețim eforturile în această direcție. Cetățenii trebuie să știe că ANAF este un partener de nădejde pentru contri­buabilii onești, dar și că nu va precupeți niciun efort în identificarea și corectarea celor care încearcă să ocolească căile legale. Consider că plata taxelor și impozitelor care se impun activităților comerciale este nu doar un act de responsabilitate fiscală, ci și so­cială, deoarece colectarea furnizează resurse pentru funcționarea statului, care îi are ca beneficiari finali pe cetățeni”, a spus Lucian Heiuș, președintele ANAF.
După o analiză specifică de risc fiscal, ins­pectorii antifraudă fiscală au identificat fir­ma și au monitorizat transportul de tutun pe teritoriul României. Deoarece au constatat lipsa documentelor legale necesare efec­tu­ă­rii unui pretins export sau a unei livrări intra­comunitare, au dispus pla­ta a 4,92 mili­oane lei, re­prezen­tând acciza afe­rentă în­tregii cantități. Pentru asi­gurarea recu­pe­rării su­melor datorate bugetului de stat, inspec­­­torii ANAF-Antifraudă au dispus se­chestru și po­prire asigurato­rie asupra con­turilor ban­care și bu­nurilor firmei incriminate.
Zone cunoscute pentru trafic ilegal cu tutun
Prin monitorizarea constantă a trans­por­turilor cu risc fiscal ridicat și confiscarea ce­lor 10,26 tone de tutun, inspectorii ANAF – Direcția Generală Antifraudă Fiscală a prevenit prejudicierea bugetului de stat cu cca 9,83 milioane lei, reprezentând acciză și TVA, care ar fi fost cauzată dacă tutunul, transformat în țigarete, ar fi fost vândut în România pe piața neagră.
Cu vigilență sporită în zonele în care se în­registrează trafic ilegal de tutun, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală ana­lizează și monitorizează permanent im­por­turile și transporturile de produse din aceas­tă categorie. În acest sens, de la începutul anului au fost confiscate peste 50 tone tutun brut fără acte necesare transportului, procesării sau comercializării. Și în aceste situații s-au emis decizii de impunere pentru suma totală de 22,85 milioane lei, repre­zen­tând accizele aferente datorate bugetul statului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura