Luat de ape? Sau răpit?

03 foto copil Mircea Crivăţ

Echipe mixte de căutare-salvare alcătuite din pompieri, jandarmi şi poliţişti participă la o amplă acţiune de căutare a unui copil, în vârstă de un an şi şapte luni, dispărut în apropierea Râului Strei, în satul Galaţi, din comuna Pui.
Micuţul ar fi dispărut în jurul orei 13, dar abia în jurul orei 15 s-a dat alarma, după ce mama copilului a sesizat dispariţia acestuia şi a sunat la 112.  Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au stabilit că băieţelul, pe nume  Flavius Alexandru Hoza (foto), se juca împreună cu o soră mai mare, în vârstă de şase ani, în apropierea Râului Strei.
La operaţiunile de căutare participă 24 pompieri şi paramedici, dotaţi cu două bărci, autospeciale de intervenţie şi o ambulanţă de prim-ajutor, tip B2, 29 de jandarmi şi 26 de poliţişti. Forţele aflate în teren au fost suplimentate cu alţi 40 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile Timişoara, astfel că 110 persoane aparţinând MAI participau, ieri, după amiază, la acţiune. În misiunea de căutare a copilului sunt implicaţi şi trei câini specializaţi în luarea urmei şi salvare, ai pompierilor şi jandarmilor. Nu este exclusă nici posibilitatea ca minorul rămas nesupravegheat să se fi rătăcit în altă parte şi să nu fi ajuns în apele învolburate ale Streiului. De aceea, echipele de intervenţie, împărţite în două grupuri, pe lângă observarea cursului de apă, scotocesc şi malurile, pe un segment cu o lungime de aproximativ 10 kilometri, iar copilul a fost dat şi în consemn la frontieră.
Deoarece râul în care se presupune că a dispărut băieţelul se varsă în barajul de acumulare, Subcetate, autorităţile au dispus oprirea turbionării apei în acesta, pentru a preveni formarea unei viituri. Până aseară, la ora închiderii ediţiei, copilul nu a fost găsit.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare