Lovitură dură pentru samsarii de maşini aduse din Germania. Doi hunedoreni, vizaţi de ancheta româno – germană

9 octombrie 2018 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Natalia Bumbac

Poliţiştii români, în colaborare cu anchetatorii nemţi, au dat o lovitură grea importatorilor de maşini din Germania. Ieri, la primele ore ale dimineţii, poliţiştii au organizat 69 de percheziţii la sediile mai multor firme şi la locuinţele a 56 de persoane din mai multe judeţe, bănuite că au prejudiciat statul german cu 21.300.000 de euro. Mai exact, aceştia cumpărau maşini pe firme de tip fantomă, fiind scutiţi de la plata TVA-ului în Germania, iar în ţară le înmatriculau pe persoane fizice. Samsarii de maşini acţionau într-o reţea foarte bine organizată, cu firme care aveau sedii în mai multe state europene.

Zeci de persoane duse la audieri
Percheziţiile au avut loc în judeţele Cluj, Alba, Arad, Argeş, Bihor, Constanţa, Hunedoara, Iaşi, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Tulcea, precum şi în Bucureşti, 56 de persoane fiind duse la audieri. Acţiunea este coordonată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj, împreună cu investigatori fiscali germani din cadrul Autorităţii Fiscale din Nürnberg Sud – Oficiul de Investigare a Fraudelor Fiscale. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Cluj, Traian Morar, la noi în judeţ au avut loc două percheziţii la locuinţele a doi hunedoreni. ”Cele 56 de persoane sunt bănuite de evaziune fiscală comisă pe teritoriul statului german, printr-un mecanism de fraudare a plăţii TVA în cadrul căruia ar fi fost utilizate societăţi comerciale de tip firmă fantomă din România, Ungaria, Slovacia, Cehia, Polonia şi Austria. Practic, ar fi fost achiziţionate scriptic autovehicule prin intermediul acestor societăţi, evitându-se astfel plata TVA-ului către statul german, însă faptic, beneficiarii reali ai achiziţiilor ar fi fost persoane fizice din România”, se precizează în comunicatul transmis de IPJ Cluj.
Ancheta a plecat de la o sesizare a autorităţilor germane. În luna mai 2018 s-a format echipa comună de anchetă care a facilitat cercetarea din dosarele penale deschise la Parchetul Nürnberg-Fürth şi la Parchetul de lângă Tribunalul Cluj.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Frace spune:

    Si PERASIFON e printre suspecți? Si el se ocupă de aceleași combinatii. E si peste si camatar. În timpul liber rămas sifoneaza din greu la garda.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 10.10.2018

Ladislau Lakatos, bărbat din municipiul Hunedoara Pentru că a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare, în...

Bulina albă, 10.10.2018

Ovidiu Bodean, şeful Serviciului Judeţean Salvamont Hunedoara Pentru că împreună cu un alt salvamontist hunedorean, a făcut parte din echipajul...

Gura lumii, 10.10.2018

Spun cârcotaşii că un fost şefuleţ de serviciu de la o importantă instituţie din judeţ, care tăia şi spânzura la...

Închide