Lovit în cap cu un bolţar de beton

La 81 de ani, un pensionar din municipiul Vulcan a fost la un pas de puşcărie după ce şi-a băgat un vecin în spital. Bătrânul i-a dat pur şi simplu cu un bolţar de beton în cap rivalului. A fost condamnat de judecătorii din Petroşani pentru lovire şi alte violenţe.
Cei doi bătrâni din municipiul Vulcan se duşmăneau de mai multă vreme şi se războiau verbal ori de câte ori aveau ocazia. De la înjurături şi ameninţări s-a ajuns la bătaie, iar octogenarul şi-a ”dovedit” rivalul în urma confruntării. ”Soţia inculpatului a ieşit la fereastra locuinţei şi, pe fondul unei relaţii tensionate vechi între familiile părţilor, a început să se certe cu persoana vătămată, aceasta plecând din locul în care se afla şi oprindu-se în partea laterală a blocului în zona unei scări. (…) În timp ce persoana vătămată aştepta, a apărut inculpatul care a început să îi adreseze persoanei vătămate injurii. Pe fondul acestei altercaţii, inculpatul a luat de jos o bucată de beton cu care i-a aplicat persoanei vătămate cel puţin o lovitură în zona capului, lovitură care a deter­minat dezechilibrarea persoanei vătămate, aceasta căzând, după care inculpatul a plecat”, au reţinut magistraţii. Cel lovit în cap a ajuns la spitalul din Vulcan cu răni serioase la cap şi faţă.
Agresorul de 81 de ani a susţinut de fie­care dată în faţa poliţiştilor şi procurorilor că doar s-a apărat, pentru că victima îl atacase cu gâtul unei sticle şi chiar l-a tăiat la o mână. Aceiaşi poziţie a avut-o şi în faţa ju­de­cătorului, însă probele analizate de magis­traţi au arătat că susţinerile sale nu sunt reale. Ioan Vas (81 de ani) a fost condamnat la pedeapsa de 3.750 lei amendă penală (250 de zile-amendă a câte 15 lei pe zi/ amendă), pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Soluţia Judecătoriei Petroşani nu este definitivă şi a fost atacată de inculpat cu apel, dosarul fiind pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare