Loturile naţionale de judo, lovite de coronavirus

24 septembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Loturile naţionale de judo ale României se confruntă cu un focar de coronavirus, nu mai puţin de 22 sportivi, 19 băieţi şi trei fate, fiind depistaţi pozitiv, a declarant directorul departamentului internaţional din cadrul Federaţiei Române de Judo.
„Din loturile masculine care se pregătesc la Poiana Braşov, seniori şi tineret, 16 sportivi au fost depistaţi pozitiv şi 3 membri ai staff-ului tehnic. În plus, la Cluj-Napoca, unde se pregăteşte lotul feminin, au fost depistate trei sportive, cadete afle în izolare. La senioare nu avem niciun caz pozitiv. Nu ştim de unde a apărut, pentru că şi eu sunt confirmat cu COVID, deşi nu am luat legătura cu ei, am lucrat doar de acasă. În plus, la testele de acum două săptămâni, toţi au ieşit negativ”, a declarat Eduard Zgorcea.
Preşedintele Federaţiei Române de Judo, Cozmin Guşă, s-a arătat surprins de cazurile apărute în loturile naţionale şi şi-a exprimat îngrijorarea pentru secretarul general al federaţiei, Gheorghe Savu, depistat pozitiv şi care se află internat în spital.
Oficialul FRJ a precizat că sportivii din lotul masculin se află la spitalul CFR din Braşov, în momentul depistării lor aflându-se în cantonament centralizat în Poiana Braşov: “Băieţii sunt la spitalul CFR din Braşov, vor sta 48 de ore, să vadă cum se simt şi în funcţie de asta se va lua o decizie. Dar toţi se simt bine, nu au complicaţii, şi la băieţi şi la fete”.
În urma testărilor efectuate au fost depistaţi pozitiv cum spuneam şi membri ai staff-ului tehnic, printre care şi secretarul general al Federaţiei Române de Judo, Gheorghe Savu.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Aeromodelişti brădeni, campioni naţionali absoluţi

Pandemia de coronavirus a blocat desfăşurarea multor competiţii de aeromodelism, sportivii şi tehnicienii acestei discipline deosebit de interesante fiind nevoiţi...

Fotbal Liga a III-a. Meciuri dificile pentru echipele hunedorene

Începând de astăzi sunt programate partidele din cadrul etapei a treia din campionatul Ligiii a III-a de fotbal, jocuri care...

S-a inaugurat noua Secţie de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva

Sorina Popa Se poate şi la noi! Noua Secţie de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva a fost deschisă...

Închide