Loturi diferite, obiective similare

Ciprian Marinuţ

CNS CSS „Cetate“ Deva va avea de cinci ori mai mulţi sportivi decât CSS Petroşani la Campionatele Naţionale şi la Cupa „Farul“, la gimnastică aerobică, dar obiectivele de performanţă sunt similare. Devenii vor ataca medaliile puse în joc cu 16 sportivi, iar cei din Valea Jiului doar cu trei, însă ambele grupări ţintesc câte trei-patru prezenţe pe podium.

Sacrificii mari, speranţe multiple
Componenţii secţiei de gimnastică aerobică de la CNS CSS „Cetate“ Deva şi-au sacrificat o mare parte a vacanţei de vară, pentru a pregăti la cele mai performante standarde participarea la cele două importante competiţii programate în weekend, la Constanţa. Drept urmare, un lot puternic, format din 14 fete şi doi băieţi, este gata de a se duela la tehnică, eleganţă şi virtuozitate, cu cei mai redutabili practicanţi de gimnastică aerobică din ţară, mulţi dintre ei medaliaţi la campionatele mondiale şi europene. Devenii vor concura în nouă probe, patru la seniori şi cinci la categoria I (15-17 ani), cu gândul la a cuceri trei-patru medalii. În ultimele două luni, antrenamentele sportivilor deveni au fost coordonate de antrenoarele Georgeta Cosma şi Mihaela Jecherean, însă anterior, pregătirea a fost supervizată de mai experimentatele Ramona Iovan şi Mădălina Susan, care acum sunt în concediu. „Eu şi Mihaela Jecherean am finisat munca începută de Ramona şi Mădălina, care au realizat practic 80 la sută din pregătirea pentru participarea la această competiţie. Sportivii noştri au şanse la podium în probele de trio şi grup, unde ne vom lupta cu gazdele şi cu cei din lotul naţional, dar sperăm la medalii şi în concursurile de perechi şi la individual“, a spus antrenoarea Georgeta Cosma. Clubul devean are practic asigurată o medalie în proba de grup de la categoria I, deoarece va intra în concurs cu două grupuri, iar în total, la start, vor fi doar patru formaţii (Cetate – 2, Farul Constanţa şi UNEFS Bucureşti). Mari şanse la podium vor fi şi la trio seniori, unde din totalul de cinci triplete, Cetate va avea două echipe în concurs, alături de cei de la UNEFS Bucureşti, Farul Constanţa şi Lotul Naţional al României.

Au tras chiulul în vacanţă
Radical diferită din punctul de vedere al lotului şi al pregătirii este situaţia de la CSS Petroşani. Ca dovadă, clubul din Valea Jiului se va prezenta la cele două concursuri doar cu trei sportivi, seniorii Bianca Becze, Mihăiţă Cimpoi şi Dacian Barna, toţi componenţi ai loturilor naţionale. „Clubul dispune de resurse financiare pentru deplasarea la această competiţie, însă sportivii au restanţe la pregătire şi nu are rost să aruncăm cu banii pe fereastră. Pe perioada vacanţei, mulţi dintre sportivii clubului nostru au absentat de la antrenamente, iar antrenorii au decis că aceştia nu sunt suficient de bine pregătiţi pentru a concura la Campionatele Naţionale. Prin urmare, la competiţia de la Constanţa, vor participa doar cei trei sportivi care au făcut pregătirea cu lotul naţional“, a spus Zoltan Toth, directorul CSS Petroşani. Chiar şi aşa, cei trei sportivi de lot naţional de la CSS Petroşani pot cuceri şi ei un număr de medalii comparabil cu cei de la CNS CSS „Cetate“ Deva.

Concurenţi de la 12 cluburi
Campionatul Naţional îşi derulează în acest an a 17-a ediţie a întrecerilor pentru titlurile naţionale, în vreme ce „Cupa Farul“ a ajuns şi ea la ediţia a XII-a. Programul competiţiei de pe litoral va fi completat şi de câteva evoluţii demonstrative ale sportivilor de la secţia de gimnastică aerobică a clubului Farul Constanţa. La cele două competiţii, şi-au anunţat prezenţa cei mai buni gimnaşti de la CSM Arad, CS Urania Arad, CS Universitatea Arad, CSS Triumf Bucureşti, CS UNEFS Bucureşti, CS Palestra 21 Caracal, CS Farul Constanţa, CSS 1 Constanţa, AS Win-Gym Constanţa, Colegiul National Sportiv „Cetate“ Deva, CS Gimnis Iaşi, CSS Petroşani, precum şi componenţii Lotului Naţional de seniori. Întrecerile vor începe mâine, 28 septembrie, cu antrenamentele de acomodare şi se vor termina duminică, 30 septembrie, cu festivităţile de premiere şi închidere.

Lotul şi probele sportivilor de la CNS CSS Cetate:
Categoria I (15-17 ani): grup 1: Bianca Tănăsescu, Paula Dobra, Elena Odorog, Adina Ţugulea, Gabriela Ioana, Gabriel Bocşer; grup 2: Steliana Stoenescu, Roberta Dănescu, Lorena Iovan, Georgiana Butulan, Denisa Ianchiş, Marian Brotei; trio: Paula Dobra, Elena Odorog, Adina Ţugulea; perechi mixte:  Steliana Stoenescu şi Marian Brotei; individual masculin: Marian Brotei.
Seniori: trio1: Gabriela Ioana, Valentina Istrate şi Gabriel Bocşer; trio 2: Delia Lăcătaru, Adina Trinca şi Janina Bănică; individual: Delia Lăcătaru şi Adina Trinca.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare