Depăşirea crizei din Uniunea Europeană, prin federalizare

Subiectul federalizării suscită diverse analize la nivelul Uniunii Europene şi mai nou, şi în România. Inclusiv preşedintele Comisiei Europene, domnul Jose Manuel Barroso, afirma în faţa Parlamentului European că viitorul UE ar fi o federaţie de State-Naţiune.
Categoric, acest lucru ar însemna o uniune nu numai politică, dar şi economică, financiară, monetară şi, de ce nu, militară. Chestiunea s-ar putea întâmpla, dacă în primul rând, politicienii din ţările UE ar înţelege că cedarea unor Prerogative Naţionale în favoarea unui Stat Federal ar fi în avantajul ţărilor lor şi în primul rând, al cetăţenilor. Personal, susţin o Federaţie de State ale UE, gândindu-mă la situaţiile de criză care apar uneori şi la modalităţile de rezolvare cu mult mai rapide care s-ar oferi. Pentru noi, românii, acest lucru ar fi benefic. Ca ţară mai puţin dezvoltată, am avea avantaje economice şi financiare mult mai rapide. Fondurile primite în prezent de la UE sunt principalul motor al investiţiilor publice.
În următorii ani, putem beneficia de aproximativ 30 de miliarde euro de la UE, nerambursabili, cu o condiţie: să fim mult mai bine organizaţi şi cu o disciplină mai riguroasă la nivelul Unităţilor de Implementare de la nivel guvernamental. Sunt convins că prin crearea unui Minister al Absorbţiei Fondurilor UE – după modelul polonez, gradul de absorbţie al fondurilor va fi mult mai ridicat”.
Trebuie să milităm pentru creşterea coeziunii europene şi să nu lăsăm ca din cauza crizei economice, naţionalismului şi populismului care iau avânt din pricina nivelului scăzut de trai al populaţiei, să se rupă Uniunea Europeană. Ideile euroscepticilor trebuie combătute şi trebuie explicat că viitorul este într-o Europă unită, de ce nu, după modelul SUA.

Dorin Păran, senator PNL
în Colegiul Electoral nr. 2 Brad-Orăştie-Valea Mureşului

4 comentarii la „Depăşirea crizei din Uniunea Europeană, prin federalizare

 • 27 septembrie 2012 la 5:59
  Permalink

  Da’ de unde stie cameleonul asta politic atatea?A ” supt” informatii de la molot-panturu sau de la crinelul vestejit?

 • 27 septembrie 2012 la 8:01
  Permalink

  o laba trista, ce mai poti zice,care se lupta sa mai prinda inca un mandat

 • 27 septembrie 2012 la 8:53
  Permalink

  Mai prinde p..a si caciula

 • 27 septembrie 2012 la 10:50
  Permalink

  Alooo! Domnu, viitor ex-senator!!!
  De ce nu ne spuneti, ca mai avem nevoie, pentru acele fonduri si de REGIUNEA pe care alor-dumneavoastra le veti pune peste judetele actuale, in vederea obtinerii mult visatelor fonduri si locuri de munca mult-rivnite de insetatzii bugetari, care ingroase rindurile uselistilor de pe la noi???

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Hoţi de motorină, prinşi

Trei tineri din municipiul Hunedoara au ajuns pe mâna poliţiştilor, după ce au furat 400 de litri de motorină, din

Pompiliu Crai, director adjunct la Conversmin

Pompiliu Crai (foto), fost director general al Companiei Minvest Deva, a câştigat concursul pentru ocuparea postului de director adjunct la

Grădina Zoologică din Hunedoara, tot mai aproape de inaugurare

După mai bine de 40 de ani de când a fost construită, Grădina Zoologică din Hunedoara se ridică, în sfârşit,...

Închide