Lotul Petrila, dus de poliţişti la judecată

6 mai 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Dana Istudor

Cei trei foşti şefi ai Exploatării Miniere Petrila, învinuiţi în dosarul celor două explozii de metan, care s-au soldat cu moartea a 13 mineri şi rănirea gravă a altor 15, vor fi însoţiţi de poliţişti la termenul de judecată.

La o altă instanţă

Decizia a fost luată de magistraţii din cadrul Judecătoriei Gorj, unde a ajuns dosarul, după ce la termenul din 4 mai, cei trei nu s-au prezentat şi nici apărătorii lor. Avocaţii inculpaţilor şi-au motivat absenţa prin faptul că sunt la o altă instanţă, unde aveau termen. Astfel, judecătorul din Gorj a stabilit ca următorul termen să fie 18 mai, mai ales că şi dintre părţile civile au solicitat amânare, pentru a-şi putea angaja un avocat. La termenul de marţi, de la Judecătoria Gorj, a mers o parte a rudelor minerilor care au decedat în tragedia din 15 noiembrie, precum şi suprevieţuitori ai groaznicului accident.

Prea săraci să se deplaseze la proces

„Am discutat cu avocatul nostru şi de data asta am fost la Târgu Jiu. La următoarele nu o să mai merg, deoarece nu este necesar decât atunci când decide judecătorul că este nevoie de mine pentru audieri”, spus Alexandru Socolescu, supravieţuitor al exploziilor. Alte rude alte ortacilor sunt revoltate de decizia de strămutare a dosarului de la Judecătoria Petroşani la cea din judeţul vecin. Oamenii spun că nu se pot prezenta la termen, din cauză că nu au cu ce să se deplaseze şi în plus, au o situaţie materială precară, după ce au rămas fără stâlpul familiei.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
„Festivalul tinereţii”

Vineri, 14 mai, la Colegiul Tehnic Agricol „Alexandru Borza”, din Geoagiu, va avea loc preselecţia zonală pentru interpretare de muzică...

Bulina albă

Milu Folescu, primarul comunei Vaţa de Jos

Bulina neagră

Mihai Kristof, din Hunedoara, acuzat de proxenetism şi trafic de persoane

Închide