Locuri libere la Căminul de bătrâni din Hunedoara

Centrul Social Multifuncţional pentru Persoane Vârstnice din municipiul Hune­doa­ra are, la ora actuală, 17 locuri dispo­nibile pentru persoanele care ar dori să beneficieze de serviciile sociale, anunţă cei de la Primăria Hunedoara.

Nu se descurcă singuri
Centrul se află pe strada Rotarilor la numărul 70, în incinta fostei unităţi militare de la Hăşdat şi funcţionează din 2016, fiind realizat prin intermediul unui proiect cu finanţare europeană în valoare totală de 3,6 milioane de lei.
Solicitanţii trebuie să îndeplinească două condiţii importante: să aibă vârsta de mi­nimum 65 de ani şi reşedinţa pe raza mu­ni­cipiului Hunedoara. De serviciile centrului pot beneficia persoanele care îndeplinesc cele două condiţii obligatorii enunţate an­te­rior şi care se află în una dintre următoarele situaţii: nu au familie şi nu se află în între­ţi­ne­rea unei sau unor persoane obligate la aceasta, potrivit dispoziţiilor legale în vi­goare; nu au locuinţă şi nici posibilitatea de a-şi asigura condiţiile de locuit pe baza re­sur­selor proprii; nu realizează venituri pro­prii sau acestea nu sunt suficiente pentru asigurarea îngrijirii necesare; nu se pot gos­podări singure sau necesită îngrijire spe­cia­lizată; se află în imposibilitatea de a-şi asi­gura nevoile sociomedicale, din cauza bolii ori stării fizice sau psihice.
Costurile pentru cazare, masă şi toate ce­le­lalte servicii oferite de Centrul Social Multi­funcţional se calculează individual, în funcţie de situaţia în care se află fiecare persoană în parte, conform reglementărilor legale în domeniu.Centrul amintit are o ca­pa­­citate de 55 de locuri şi o gamă variată de servicii socio-medicale în regim rezidenţial.
Informaţii suplimentare se pot obţine te­lefonic, la numărul 0728.28.44.11 (doam­na Genica Sîrbu – directorul centrului). (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
KARATE. Selecţionaţi pentru Barrier Free Open Cup

Trei sportivi de la grupa de Parakarate de la Palatul Copiilor Deva au fost selecţionati pentru a reprezenta România, alături

CANOTAJ. Nu au fost pe podium la Europene, dar speră la medalii la Olimpiadă

Preşedinta Federaţiei Române de Ca­notaj, Elisabeta Lipă, a declarat, la în­toar­cerea lotului României de la Campionatele Europene de la Varese

JUDO. Revine acasă cu medalia de aur

Sala Polivalentă din Poiana Brasov a fost gazda ediţiei din acest an a întrecerilor in­di­viduale şi pe echipe din cadrul

Închide