Locuitorii municipiului de pe Cerna şi-au „ales” consilierii locali: În premieră, un italian ar putea intra în legislativul local al Hunedoarei

05 boboutanuNatalia Bumbac

Iniţiativa viceprimarului Hunedoarei, Dan Bobouţanu (foto), de a le oferi posibilitatea locuitorilor municipiului să arate cine sunt persoanele care ar trebui să-i reprezinte în Consiliul local, s-a bucurat de un real succes.
Pagina de Faceebok creată special pentru acest proiect, denumită „PSD îţi dă puterea – 10 pentru Hunedoara” a avut peste 25.200 de vizitatori unici, fiind invadată de comentarii apreciative din partea hunedorenilor. Însă, din toată această experienţă, nu acest lucru pare a fi cel mai important, ci clasamentul surpriză dat de rezultatul votului internauţilor.

Antreprenorii, preferaţi de hunedoreni
Mai exact, Dan Bobouţanu le-a solicitat cetăţenilor municipiului Hunedoara, prin intermediul unei pagini de Facebook, să facă propuneri despre cine ar vrea să-i reprezinte în Consiliul local (CL) Hunedoara. După care, primele 10 persoane propuse au fost supuse votului, iar primii doi clasaţi urmează să fie trecuţi pe lista de candidaţi la CL Hunedoara din partea PSD, pe locuri eligibile. Ieri, înainte de închiderea votului, surpriza cea mai mare a fost că un om de afaceri de origine italiană, Paolo Pasqualotto, care desfăşoară activităţi economice în municipiul de pe Cerna, a primit cele mai multe voturi din partea hunedorenilor. Pe locul doi s-a situat Raul Scurtu, un tânăr antreprenor, iar pe locul trei s-a poziţionat Băiuţ Moga, un hunedorean care vine din domeniul siderurgiei. Clasamentul continuă cu profesorii Mircea Nistor şi Mihai Petre, bloggerul Călin Bobora, doctoriţa Elvira Platon şi alte personalităţi ale municipiului Hunedoara.

Poate candida având domiciliul în ţară
Potrivit viceprimarului Hunedoarei, Dan Bobouţanu, preşedinte al organizaţiei municipale a PSD Hunedoara, în cursul zilei de astăzi va lua legătura cu cei care au fost propuşi şi votaţi de cetăţeni, pentru a-i informa despre dorinţa acestora de a se implica în politica de administrare a municipiului. Mai mult de atât, edilul a afirmat că în cei 26 de ani, în premieră, în CL Hunedoara ar putea intra un cetăţean de origine italiană. „Este cetăţean al UE, iar conform Legii 115/2015, art. 5, poate candida la funcţii de aleşi locali şi judeţeni, dacă au domiciliul în România. Faptul că un cetăţean străin este preferat de hunedoreni, arată că suntem o societate deschisă. A fost o experienţă importantă, venită pe fondul cerinţelor oamenilor de schimbare şi primenire a clasei politice”, a precizat Dan Bobouţanu.

3 comentarii la „Locuitorii municipiului de pe Cerna şi-au „ales” consilierii locali: În premieră, un italian ar putea intra în legislativul local al Hunedoarei

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.