Sănătatea din bucate

Drojdia de bere, nesănătoasă?

06 Simona Timofte 885545343_nSimona Timofte

Ce conţine drojdia de bere şi de ce este aşa important să o consumăm crudă?
Iată o altă întrebare a pacienţilor care-mi trec pragul cabinetului… Drojdia de bere are o mulţime de întrebuinţări pe lângă utilizarea ei de bază în dospirea aluaturilor. Ideea care ar trebui reţinută aici ar fi că  aceasta, consumată în stare crudă, ne aduce  numeroase beneficii, ceea ce nu s-ar putea spune de cea dospită, care, pe lângă faptul că-şi pierde din proprietăţile cele mai importante, devine şi oarecum… nesănătoasă (există efecte negative asupra sănătăţii a pâinii albe, rafinate, preparată cu drojdie). Drojdia de bere poate acoperi carenţele de vitamine din complexul B, carenţele din vitaminele D şi E, având astfel şi un efect antidepresiv, tonic, hipocolesterolemiant şi hipoglicemic. Să nu uităm mineralele: calciu, magneziu, fosfor, seleniu, fier şi crom. Cum o putem folosi? În amestec cu mierea ca mască pentru faţă la un ten uscat, sau pe părul lipsit de strălucire, lăsată peste noapte sub o cască de cauciuc. Dacă suportaţi gustul acesteia, pentru uz intern se poate consuma tot în amestec cu miere, aproximativ trei linguriţe de pastă de miere cu drojdie (echivalentul unei bucăţi cât o nucă). Iar dacă doriţi o alternativă mult mai bine de suportat, găsiţi la magazinele naturiste, drojdia de bere inactivă sub formă de fulgi, care conţine 55 la sută proteine de calitate plus toate vitaminele din drojdia proaspătă. Această drojdie, o variantă mult mai sănătoasă, se poate folosi în salate, în loc de parmezan pe paste, sau în orice produs de post căruia vreţi să-i daţi un gust mai complex.

(Informaţii suplimentare şi programări la tel. 0741-087.588 sau la Cabinet nutriţie Simona Timofte, Deva, Piaţa Victoriei, clădirea IPH, camera 8, parter)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura