Locuitorii din Orăștie, revoltați din cauza lipsei curentului electric

De mai bine de 24 de ore o parte din municipiul Orăștie nu are curent electric. Oamenii sunt nemulțumiți și îngrijorați că vor pierde toate proviziile alimentare din frigidere și lăzi frigorifice. În total ar fi vorba de 4.000 de abonați afectați de lipsa curentului electric. Revoltați de această situație, oamenii au ieșit în stradă în grupuri mici, având în plan să organizeze un protest.

”Oamenii sunt revoltați. De azi dimineață de la ora 06.00 sunt în oraș, sunt grupuri de oameni pe stradă. Toată lumea vorbește numai despre asta. Au zis că se strâng să protesteze dacă nu se rezolvă”, a declarat Ovidiu Bălan, primarul municipiului Orăștie.

Pe grupul de pe Facebook ”Orăștie, te iubesc!” sunt zeci de mesaje în care locuitorii din Orăștie se întreabă când va fi pornit curentul electric: ”«Știe cineva cât mai durează până vine curentul pe Pricazului, căci ni se strică mâncarea și zarzavaturile din frigider.», «Știe cineva când vine curentul la ANL vechi?», «Când revine internetul de la UPC?»”, au scris cei din Orăștie pe pagina de socializare.

Reprezentanții E-Banat Distribuție au transmis un comunicat în care spun că principalele defecțiuni vor fi remediate, iar alimentarea cu energie electrică va fi reluată de astăzi, 8 septembrie: ”Urmare a incidentului din stația Orăștie și a incidentelor pe liniile de medie tensiune din data de 7 septembrie, echipele E-Distributie Banat au intervenit și continuă să intervină pentru a restabili alimentarea cu energie electrică a clienților în cel mai scurt timp posibil. Alimentarea liniilor de medie tensiune care deservesc localitățile din apropiere a fost reluată în totalitate, iar echipele vor continua să intervină pentru a asigura reluarea alimentării pentru clienții încă afectați în orașul Orăștie, unde principalele defecte rămase sunt localizate pe două linii de medie tensiune. E-Distribuție Banat estimează că defectele majore vor fi remediate în cursul zilei de astăzi, dar echipele vor rămâne pe teren pentru eventuale deranjamente punctuale sau colective”, au comunicat cei de la E-Banat Distribuție.

Municipiul Orăștie și orașul Geoagiu, precum și localitățile Geoagiu Sat, Geoagiu Stațiune, Geoagiu de Râu și Lunca au rămas în parte fără curent electric în urma unui incendiu produs la un transformator de la o stație de transformare din Orăștie în dimineața zilei de 7 august. Pe lângă asta, în mai multe puncte, cablurile de medie tensiune s-au carbonizat și au căzut. Martorii de la fața locului susțineau că un astfel de incident nu au mai văzut până acum. (Natalia Bumbac)

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.