Locuitorii din cartierul devean Grigorescu riscă să rămână izolaţi de restul oraşului

23 octombrie 2018 | 3 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Locuitorii din cartierul Grigorescu din Deva riscă să rămână izolaţi după ce va fi finalizat Coridorul feroviar IV Pan-European, care va bloca accesul existent acum peste linia ferată.
Peste 210 km de cale ferată din Transilvania, pe traseul Coridorului IV paneuropean feroviar, sunt în curs de modernizare pentru viteza de 160 km/h. Pentru ca locuitorii de peste liniile ferate să le poată traversa, per pedes sau cu autovehiculele, este absolută nevoie de un pasaj, suprateran sau subteran.
Promisiuni legate de acest pasaj au auzit oamenii de aici de ani de zile. La fiecare alegeri, unii candidaţi nu s-au sfiit să le promită celor care stau peste linii că problema lor va fi rezolvată în cel mai scurt timp. Numai că au rămas cu promisiunile. Iar acum, când se derulează proiectul de modernizare a căii ferate de mare viteză, se precipită lucrurile. La şedinţa de CL Deva, de ieri, din nou, s-a adus în discuţie construcţia pasajului care să lege cartierul Grigorescu de restul municipiului.
„Oamenii sunt nemulţumiţi şi pe bună dreptate. Am stat de vorbă cu constructorul căii ferate de mare viteză, cu cei de la firma de consultanţă, cu cei de la Regionala CFR Timişoara. Este clar, un proiect pe fonduri europene nu mai poate fi modificat pe un anumit tronson (n.r. tronsonul de mare viteză nu are prevăzute pasarele sau pasaje auto şi pietonale). I-am întrebat pe cei de la CFR dacă venim noi cu finanţare pentru un pasaj subteran în cartierul Grigorescu ne vor da avizele necesare? În aceste condiţii, vrem să construim, din bugetul local, un pasaj subteran în zona Grigorescu. În primul rând, vom da în lucru studiul de fezabilitate pentru acest proiect. Din ceea ce spun specialiştii, un pasaj subteran este mai ieftin decât unul suprateran, rutier şi pietonal”, a declarat primarul municipiului Deva, Florin Oancea.
Edilul şef susţine că la anul este posibil să înceapă construcţia acestui pasaj, care îi ajută enorm pe devenii care locuiesc în zona respectivă.

Loading...

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. florin spune:

  la anul si la multi ani, credeti toate prostiile care le debiteaza oligofrenul.

 2. Deva spune:

  Devenii, inceti, ca de obicei. Asa au facut si cu iesirea de pe A1 , care nu exista. Cu o cerere simpla la CFR se putea rezolva. Daca nu rezolva 2 pasaje suprateran si subteran, cred ca Florin Oancea va pierede primaria Deva. Florine, nu te uita la ce e mai ieftin.Aici nu esti la targ. Faci ceva durabil , mai bun, chiar daca costa!Rusine Florine, in ce situatie e Deva!fara gara noua, fara pasaje CFR , fara iesire si intrare directa A1, fara incinta 1 cetate finalizata, fara sala polivalenta mult promisa, fara proriu patinuar ,ci unul inchiriat, amarat, fara ca toate blocurile din oras sa fie izolate, fara sala de sport la cele 2 unitati scolare comasate:Liceu Auto+Sc.Gen.nr 3 din Dacia! Pe ce lume traim?visam de generatii intregi si nimic….de ce te.ai mai bagat Florine daca nu faci
  astea pt deveni?Lumea te simte, sunt probleme reale, nereZolvate.Fa ceva!Oamenii, devenii si hunedorenii sunt disperati.fa casa de cultura deva ca lumea, misca in front ca vine iarna Florine!

 3. Neutru spune:

  ** Ref. Florin ——
  Chiar daca ar fi vorba de “…si la multi ani” tot nu ai dreptul sa te exprimi in stilul asta de … oligofren ! Dar, oare, cel care “modereaza” publicarea comentariilor nu are nici o vina la publicarea unor astfel de calificative ? Cu siguranta, astfel de “ziceri” pot veni doar din partea unuia care nu a facut niciodata nimic pentru comunitate ci a stat doar “cu mana intinsa” doar ca sa primeasca.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Sancţiuni aplicate de către AJF Hunedoara

Echipa de fotbal Universitatea Petroşani a fost pe lista sancţiunilor aplicate în ultima perioadă de către Comisia de disciplină din...

Rugby: Gura Humorului – Ştiinţa Petroşani 17-39

Echipa de rugby Ştiinţa Petroşani continuă seria meciurilor fără înfrângere în Divizia Naţională, fiind lideră în Grupa Centru-Nord.

Şah: Trofeul Cetăţii la Deva

Peste 90 de şahişti de toate vârstele şi categoriile, de la maeştri internaţionali, până la jucători nelegitimaţi, au participat la...

Închide