Bani tot mai mulţi pentru bisericile din Deva

Sorina Popa

Fără număr, fără număr, aşa ar suna alocările făcute de la bugetul local al municipiului Deva către bisericile din oraş. Ieri, aleşii locali au mai dat la biserici încă 800.000 de lei, după ce cultele au mai primit peste un milion de lei.
„Nu văd o logică, să luăm un împrumut de 50 de milioane şi să dăm cultelor alte 800.000 de lei. Toţi suntem creştini, dar să începem să aruncăm aşa cu banii din bugetul local mi se pare puţin cam mult. Vreau să îl întreb pe primar, de ce luaţi împrumuturi pentru cofinanţarea proiectelor europene, şi daţi atâţia bani bisericilor? În nici un mandat nu s-au alocat aşa sume mari cultelor.
„Acum am alocat doar 800.000 de lei pentru culte. În prima zi de primar am spus că tot ceea ce înseamnă lucrări în derulare, inclusiv biserici, voi iniţia proiecte de hotărâre şi le vom finanţa în continuare. Am chibzuit foarte mult, înainte să dăm aceşti bani, ca să nu afectăm proiectele mari de investiţii. Gradul de îndatorare a primăriei este de 12 la sută, deşi putem să mergem până la 30 la sută. Nu se poate face nimic fără bani. În Deva sunt 15 sau 16 biserici, din care cinci sunt în lucru. Este vorba de cele din Viile Noi, din Cartierul Dacia, Catedrala de la Opera, din Cartierul Grigorescu şi din Dorobanţi. Eu sunt primarul şi al devenilor care cred în Dumnezeu şi al celor care nu cred. Sper ca aceştia din urmă să fie puţini”, a declarat, în replică, Florin Oancea, primarul reşedinţei de judeţ.

2 comentarii la „Bani tot mai mulţi pentru bisericile din Deva

  • 24 octombrie 2018 la 10:49
    Legătură permanentă

    E foarte bine ce a facut primaria!rusine celui care se opune in articol, Sorina Popa , nici macar nu ii da numele…Rusine sorina popa

  • 24 octombrie 2018 la 15:13
    Legătură permanentă

    Ba pomohaci…biserica e una, Dumnezeu e alta, tine minte treaba asta

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.