Locuinţe de serviciu în Palatul Administrativ?

Sorina Popa

Anunţat ca un proiect impresionant, construcţia Palatului Administrativ din Deva (foto) a fost, până la urmă, un fiasco. Asta, deoarece la 25 de ani de la începerea investiţiei, aceasta nu a mai fost terminată.
Blocul turn numit ce urma să devină Palatul Administrativ al judeţului şi municipiului Deva aparţine unei asocieri a mai multor instituţii – Consiliul Judeţean Hunedoara (49,09 la sută), Prefectura (14 la sută), Consiliul Local Deva (29,8 la sută) şi Direcţia Judeţeană de Statistică (7,83 la sută) – se află şi acum, după două decenii şi jumătate de la construirea lui, la stadiul de clădire fantomă. Nu mai repetăm acum de ce s-a ajuns la această situaţie, fiindcă s-a tot spus pe parcursul anilor trecuţi. Nici despre cele câteva încercări de finalizare a investiţiei. Deoarece, după cum se vede, nu s-a realizat nimic.
Ce-i de făcut însă în aceste condiţii? – aceasta-i întrebarea. Bani pentru continuarea construcţiei nu au mai venit. Nefinalizată şi nefolosită de atâta amar de ani, clădirea cu 14 etaje se degradează pe zi ce trece. Nici nu se mai ştie exact cât s-a investit în Palatul Administrativ. Se vorbeşte de 5-7 milioane de euro. Oricum, mai este nevoie de mulţi bani pentru ca imobilului să i se dea o utilitate. Iniţial, s-a vrut ca acolo să se mute instituţiile acţionare, dar în timp s-a renunţat la această idee. Acestea au vrut chiar să vândă imobilul, dar nu s-a găsit nimeni interesat de el.
Acum, conducerea Primăriei Deva, mai exact, primarul Mircia Muntean, a venit cu o soluţie. Primarul municipiului a declarat că ar vrea să se investească în continuare în Palat şi să se realizeze acolo locuinţe de serviciu. Astfel, atât Primăria Deva cât şi Consiliul Judeţean, Prefectura, Statistica ar beneficia de asemenea locuinţe pe care le poate închiria salariaţilor.
Şi nu ar fi puţine locuinţe. Să vedem însă dacă toţi cei implicaţi se pun de comun acord şi acceptă această soluţie dată de primarul Mircia Muntean. Dacă nu, vom asista la degradarea în continuare a clădirii respective.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.