Eveniment

Locotenentul lui Passaris, plimbat, din nou, la Deva

Nicoleta Popa

Paul Popa (foto), complicele grecului Passaris, a fost adus, din nou, ieri, la Tribunalul Hunedoara, în cătuşe, alături de alţi inculpaţi cercetaţi în alte cauze. Acesta este judecat, deoarece, în urmă cu opt ani, a împuşcat un tânăr, lăsându-l paralizat.
Ca de fiecare dată, mama victimei, Gabriel Duţ, a aşteptat, cu lacrimi în ochi, să îl vadă pe cel care i-a nenorocit copilul. „Am fost nevoită să îmi vând apartamentul, ca să pot să stau cu copilul meu în spital. El a fost internat nouă luni la spitalul din Timişoara, după ce a fost împuşcat. La noi în casă acest subiect a fost închis de mult. Ştiu doar ce au declarat martorii în timpul procesului, când s-a judecat pentru prima dată. Aceştia au spus că s-au certat de la nişte fete. Băiatul era cu încă trei prieteni, şi a sărit în apărarea unuia dintre ei. Paul Popa, care era cu încă o persoană, s-a simţit încolţit, a scos arma şi a tras. Indiferent de ce s-ar fi întâmplat acolo, nu trebuia să facă acest lucru. Băiatul meu este acum paralizat, nu se poate mişca deloc. Este distrus pe viaţă. Am fost cu el la medic pentru efectuarea raportului medico-legal. I-a măsurat cicatricile şi a spus că nu avea cum să se descarce arma, mai ales de la acea înălţime”, a declarat mama tânărului împuşcat de Popa.

Arma nu s-a descărcat
Avocatul victimei a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că, potrivit raportului efectuat de Laboratorul de Expertize Criminalistice Cluj, în urma expertizei balistice a glonţului cu care a fost împuşcat tânărul, s-a constatat că arma nu s-a descărcat, ci s-a tras intenţionat. Avocatul inculpatului Popa a cerut instanţei o copie după acest raport, pentru a fi consultat de un expert şi pentru a putea formula obiecţiuni referitoare la rezultatul expertizei.
Avocata inculpatului, Maria Vasii – care este şi apărătorul poliţistului Cristian Cioacă, şoţul dispărutei Elodia Ghinescu – a lipsit de la proces, aceasta fiind înlocuită de un avocat din judeţul nostru. Paul Popa a cerut instanţei să fie audiaţi nişte martori, însă după ce se va consulta cu avocata sa. Judecarea cauzei a fost amânată din nou, de această dată pentru 25 februarie, din lipsa expertizei medico-legale a victimei, Gabriel Duţ, efectuată de Serviciul de Medicină Legală Hunedoara. În acest proces, la cererea inculpatului, se rejudecă dosarul în care Paul Popa a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru tentativă de omor şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura