Locotenentul lui Passaris, din nou, la Deva

9 octombrie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment, Flash

Paul Popa  5572

Adriana Năstase

Ieri, Paul Popa , complicele grecului Passaris, a fost adus din nou la Tribunalul Hunedoara, unde este judecat într-un proces, fiind acuzat că a împuşcat, în urmă cu şapte ani un tânăr, lăsându-l paralizat. Deveanul Gabriel Duţ a fost împuşcat în piept de către Paul Popa, în ianuarie 2002.
În acest dosar, Popa a solicitat magistraţilor de la Tribunalul Hunedoara rejudecarea cazului, el fiind condamnat, în lipsă, pentru tentativă de omor şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, la 12 ani de puşcărie. Paul Popa le-a declarat judecătorilor hunedoreni că nu a vrut să-l împuşte pe devean, considerându-se nevinovat.

Suspectat de mai multe infracţiuni
În ţara noastră, Popa a fost condamnat doar pentru tentativă de omor, însă, se pare că el a fost implicat, direct sau indirect, în cel puţin trei cazuri de crimă, petrecute în România. Înainte să îl cunoască pe Konstantinos Passaris în Grecia, Paul Popa a apărut ca suspect în cazul uciderii omului de afaceri Sorin Moldovan, în noiembrie 2000, alături de cel al lui Raul Opriş. Acesta din urmă s-a sinucis câteva luni mai târziu, cu acelaşi pistol cu care a fost omorât poliţistul timişorean Sasa Disici. Paul Popa este bănuit de anchetatorii greci că l-a ajutat pe Passaris să evadeze dintr-o închisoare elenă, furnizându-i infractorului grec un pistol cu care acesta a împuşcat doi poliţişti, la Spitalul general de stat din Atena şi a evadat.
În noiembrie 2001, casierul şi paznicul unei case de schimb au fost ucişi de Passaris. Popa a fugit în Grecia la scurt timp după arestarea lui Konstantinos Passaris şi s-a ascuns o vreme şi în România. Mai târziu, a fost arestat în Spania, sub un alt nume, dar a reuşit să evadeze. A fost prins de poliţiştii de frontieră austrieci la un control de rutină şi adus în ţară anul trecut.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Directorii PSD îşi caută dreptatea în instanţă

Preşedintele filialei judeţene PSD Hunedoara, Florin Cazacu (foto), declară că toţi directorii PSD ai direcţiilor deconcentrate, demişi pe criterii politice,...

O ţară blocată

La nivel de Executiv şi direcţii deconcentrate, nu se mai poate vorbi de reforme. Se poate vorbi cel mult de...

Gura lumii

Vorbeşte lumea că un fost personaj important, care a condus o înaltă instituţie judeţeană timp de câteva luni, a plecat...

Închide