Localitatea Ilia are, în sfârşit, marcaje rutiere pe strãzi

22 martie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Oana Mihnea marcaje ilia

Deşi localitatea Ilia este considerată „un mic orăşel“, datorită dezvoltării sale din punct de vedere economic, totuşi, niciodată nu s-a putut lăuda cu un carosabil marcat ca la carte. Acum, atât şoferii, cât şi pietonii pot să circule în condiţii mai bune şi li se oferă un plus de siguranţă în trafic.
Deşi străzile din localitate se bucură de asfalt, marcajele rutiere au lipsit cu desăvârşire. Din cauza nesemnalizării corespunzătoare a drumului, circulaţia, mai ales pe timp de noapte, devenea periculoasă. Însă, acele vremuri au dispărut odată cu investiţia făcută de primărie. În urmă cu câteva zile, o firmă specializată pe trasarea de marcaje rutiere, a „desenat“ toate străzile din Ilia. Nu s-a făcut doar delimitarea dintre cele două benzi de circulaţie, ci au apărut şi treceri de pietoni şi chiar locuri bine trasate în parcări. „În urmă cu doi ani, am mai marcat două străzi principale, însă de o asemenea schimbare, Ilia nu a avut parte până acum. Am făcut cinci treceri de pietoni, două intersecţii, separarea dintre benzi, parcări şi pe străzile mai înguste, am trasat doar limita de asfalt. Datorită faptului că drumurile care trec prin localitate aparţin administraţiei locale, nu am avut nevoie de un aviz pentru a realiza aceste lucrări. În schimb, am avut nevoie de colaborare din partea Poliţiei Rutiere şi a celei locale, motiv pentru care i-am înştiinţat cu privire la intenţia noastră. Marcajele erau absolut necesare, am vrut să facem acest lucru cu mult timp în urmă, însă am preferat întâi să asfaltăm toate străduţele şi să punem totul la punct, apoi să trasăm drumul. Oamenii sunt foarte mulţumiţi de cum arată acum localitatea“, a precizat Marius Omotă, primarul comunei Ilia.
În total, în decursul a trei zile, s-au realizat 6.244 metri de marcaje longitudinale, al căror preţ a fost de 2 lei pe metru liniar şi 204 metri pătraţi de marcaje transversale, cu 20 lei metrul pătrat. Costurile finale au ajuns la 20.000 lei, bani suportaţi de la bugetul local.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Noi cereri de angajare pentru exploatarea minieră de la Certeju de Sus

Locuitorii din Certeju de Sus nu au foarte multe opţiuni în ceea ce priveşte găsirea unui loc de muncă. De...

Victorie şi scandal în prelungiri

Prima clasată în ierarhia Ligii a IV-a Hunedoara, CNS Cetate Deva, s-a impus, cu 1-0, în meciul din deplasare cu...

Blocaj mental pe teren propriu

FC Hunedoara a rămas fără victorie şi fără gol marcat în meciurile de acasă, deşi a beneficiat de un penalti...

Închide