ActualitatePolitica si administratie

Litigiile se soluționează în mod legal și transparent

Având în vedere apariția în spațiul public a materialului intitulat „Gașca lui Laurențiu Nistor din Consiliul Județean Hunedoara vrea să scumpească gunoiul! A chemat în ju­decată primăriile”, prin care sunt trans­mise informații și acuzații lipsite de fun­da­ment referitoare la acțiunea în instanță privind solicitarea de introducere a valorii redevenței pe care ar trebui să o achite operatorul serviciului de salubrizare pentru Zona 4 – Valea Jiului, pentru corecta infor­mare a locuitorilor județului Hunedoara, Biroul de presă al Consiliului Județean Hunedoara face următoarele precizări:
În goana sa după senzațional și în lipsa unui studiu profund al subiectului, autoarea ma­terialului își permite să arunce acuze grave folosind un limbaj suburban în spațiul public. Modul superficial, simplist, preferat de autoa­re pentru a aborda subiectul în cauză, su­ge­rează graba și insistența cu care se urmă­reș­te denigrarea Consiliului Județean Hunedoara și a activității echipei executive condusă de președintele Laurențiu Nistor, mai ales în această perioadă de pre-campanie elec­torală. De altfel, sunt de notorietate atacurile re­petitive, aproape obsesive, îndreptate împotriva administrației județene.
Hunedorenii trebuie să știe: acțiunea în instanță a Consiliului Județean Hunedoara la care face referire autoarea nu este o dorință per­sonală a președintelui Laurențiu Nistor, așa cum insinuează tendențios autoarea, ci este consecința legală a Deciziei Curții de Conturi nr. 20/2022. Această precizare ar tre­bui să fie fundamentală pentru un jurnalist care pretinde că acoperă subiectul cu pro­fesionalism.
Concret, prin Decizia nr. 20/2022, pre­șe­dintele CJ Hunedoara, în calitatea sa de ordo­na­tor principal de credite, „va dispune mă­surile legale” pentru încasarea redevenței pentru această zonă, chiar dacă în contractul de delegare a gestiunii serviciului de salu­bri­zare redevența nu se aplică. Așadar, măsura acțiunii în instanță nu era „opțională”, este lim­pede pentru oricine dorește să citească un document cu bună credință. Acțiunea se află pe rolul instanței de judecată și, în lipsa unei decizii definitive, orice comentarii sunt pur speculative. Magistrații vor decide dacă măsura dispusă de Curtea de Conturi este sau nu îndreptățită.
Acțiunea legală nu are la bază un conflict între Consiliul Județean și primăriile din zona Valea Jiului, privind aplicarea unei redevențe, așa cum se sugerează în mod voit eronat. Contrar afirmațiilor făcute fără fundament, Consiliul Județean Hunedoara nu încearcă să-și impună autoritatea prin forță, ci să respecte legislația și să soluționeze un litigiu în mod legal și transparent, așa cum a dispus Curtea de Conturi.
În final, ne reiterăm angajamentul față de legalitate și transparență în toate acțiunile noastre și ne exprimăm regretul față de faptul că unii jurnaliști aleg să abordeze subiecte importante pentru comunitate cu superficialitate și partizanat politic.

Biroul de presă al Consiliului
Județean Hunedoara

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura