Litera nu a scăpat de arest preventiv

03-litera-7Natalia Bumbac

Ieri, Curtea de Apel Alba Iulia a respins contestaţia lui Cristian Litera (foto) faţă de decizia Tribunalului Hunedoara, prin care i-a fost prelungit arestul preventiv. Prin urmare, acesta va mai sta 30 de zile în spatele gratiilor, decizia de ieri fiind una definitivă.

Litera a ajuns în spatele gratiilor la sfârşitul lunii decembrie, după ce ar fi încălcat obligaţiile impuse de magistraţi faţă de arestul la domiciliu. Din momentul în care a fost arestat pentru acuzaţiile din dosarul în care este cercetat pentru mai multe infracţiuni, alături de afaceristul Alin Simota şi alţi 12 inculpaţi, au trecut un an şi nouă luni, timp pe care l-a petrecut în arest preventiv sau la domiciliu. În schimb, tot la şedinţa de ieri „instanţa a admis contestaţia procurorilor DIICOT faţă de decizia Tribunalului Hunedoara prin care a fost revocat controlul judiciar faţă de şapte persoane din dosarul în care sunt cercetaţi pentru iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup”, a afirmat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia. Printre cei care nu au scăpat de controlul judiciar se numără Gheorghe Bota, Mihăiţă Varodi, Ioan Moldovan, Mihai Ciobanu Eminovici, şi Florin Micluţa.
Tot ieri, la Curtea de Apel Alba Iulia, a avut un nou termen judecarea apelului în dosarul în care Cristian Litera este cercetat pentru acuzaţia de înşelăciune. Potrivit reprezentantului instanţei sus-numite, dosarul se află în faza administrării probatoriului, iar magistraţii au fixat un nou termen pentru 2 februarie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare