Lista de investiţii pentru 2018, finalizată la spitalul din Brad

16 ianuarie 2018 | 1 Comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Conducerea Spitalului Municipal Brad şi-a finalizat lista de investiţii pentru 2018, aceasta urmând să fie discutată, spre aprobare, în şedinţa Consiliului Local. În funcţie de cât de permisive vor fi alocările bugetare din anul acesta, se vor prevedea cotele de finanţare, respectiv de cofinanţare a necesarului.

Lista a fost întocmită înainte de apariţia Ordonanţei nr.90/2017, care a adus unele modificări. “Termenul pe care a trebuit să-l respectăm pentru finalizarea ei a fost de 15 noiembrie 2017. Am cuprins, pe lângă lucrările de reabilitare termică şi de amenajare a saloanelor, a secţiilor şi a compartimentelor, o serie de aparate. Aici vorbim de ecografe, aparatură pentru Fizioterapie (e prioritară, deoarece cea folosită momentan este foarte veche), aparate de respiraţie asistată – pentru Terapie Intensivă şi Urgenţă, un incubator şi o masă radiantă pentru Neonatologie, dar şi diverse pentru Cardiologie (monitoare, EKG, aparate pentru testarea efortului etc). Din nou, pe listă se regăsesc mesele de operaţie pe care nu am reuşit să le achiziţionăm până acum. Ce am reuşit să luăm în 2017 reprezintă laparoscopul pentru secţiile Chirurgie şi Ginecologie, destinat intervenţiilor chirurgicale, şi electrocauterul ce se foloseşte în timpul operaţiilor pentru cauterizarea plăgilor chirurgicale. Totodată, am mai achiziţionat instrumentar şi aparatură pentru cabinetul de Dermatologie, precum o lampă Wood, un criocauter şi un dermatoscop”, a precizat dr. Lucian Miron (foto), directorul medical al Spitalului Municipal Brad.
De amintit că suma la care s-a ridicat toată aparatura achiziţionată în 2017 a ajuns la circa 220.000 de lei. Efortul investiţional s-a concretizat în întregime cu sprijinul municipalităţii.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. i.nic carasteanu spune:

    Dl Dr. Lucian Miron este el insusi un profesionist de elita. Cred ca fiecare compartiment din spital si policlinica are mai multi dintre domniile lor niste doctori performanti.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Direcţia pentru Agricultură caută crescători de porci din rasa Mangaliţa

Direcţia pentru Agricultură Judeţeană (DAJ) Hunedoara a reuşit să identifice primul crescător de porci din rasa Mangaliţa din judeţ, interesat...

Cetate Deva continuă în campionat

CNS Cetate Deva va continua întrecerea în Liga a III-a, deşi existau zvonuri că echipa se va retrage din cauza...

BREAKING NEWS: Premierul Mihai Tudose și-a dat demisia!

       Aseară, la finalul ședinței  Comitetului Executiv Naţional al PSD,  unde i s-a retras sprijinul politic,  premierul Mihai ...

Închide