Lipsa unui raport prelungeşte procesul criminalului din Ţara Haţegului

Maximilian Gânju

Ovidiu Dănuţ Drîngă (foto) a fost condamnat la aproape 26 de ani de închisoare într-un dosar de omor calificat, două femei bătrâne, surori, ambele imobilizate în cărucioare, fiind ucise de individ.

Bărbatul a atacat soluţia Tribunalului Hunedoara, iar la Curtea de Apel Alba Iulia a cerut mai multe expertize în apărarea sa. Instanţa de judecată a trimis solicitări pentru efectuarea acestora, iar de circa nouă luni se aşteaptă rezultatele lor. În tot acest timp în care procesul bate pasul pe loc, Drîngă a stat în celula de arest şi va rămâne în continuare închis. Prin apărătorul său, individul a cerut şi o expertiză psihologică.
Dubla crimă comisă de Ovidiu Dănuţ Drîngă a îngrozit Ţara Haţegului. Individul a intrat în toiul nopţii peste două bătrâne ţintuite la pat şi le-a bătut cu sălbăticie. Procurorii au stabilit că a tăbărât pe femei cu pumnii şi picioarele până când nu au mai răsuflat, ca mai apoi să le fure economiile, adică 10.000 de lei. Cu banii furaţi avea să-i cumpere cadouri concubinei, de ziua ei de naştere, respectiv un inel de logodnă, pentru că intenţiona să se căsătorească cu ea, au arătat anchetatorii. A fost trimis în judecată în luna aprilie 2016 şi după un an de proces, magistraţii Tribunalului Hunedoara l-au condamnat la 24 de ani închisoare şi cinci ani interzicerea unor drepturi. I-a fost adăugat un spor de un an şi opt luni, urmând ca individul să execute pedeapsa rezultantă de 25 ani şi opt luni închisoare, dacă pedeapsa îi va fi menţinută şi după apel.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.