Actualitate

Linişte pe frontul disponibilizãrilor

02 X 1 Bursa locurilor de munca3478

Nicolle Ebner

Nici o societate din judeţul Hunedoara nu a anunţat disponibilizări suplimentare faţă de cele programate a avea loc, până în luna septembrie. Ba mai mult, spun reprezentanţii AJOFM Hunedoara, a crescut oferta agenţilor economici şi implicit a numărului de angajaţi.

Mâna de lucru din nou, la mare căutare
Concluziile bursei locurilor de muncă desfăşurate la sfârşitul săptămânii trecute au readus o undă de optimism în rândul conducerii AJOFM Hunedoara. Potrivit directorului coordonator, Vasile Iorgovan, agenţii economici au oferit aproape 800 de locuri de muncă vacante, cu 300 mai multe decât la bursa din luna mai. Şi participarea a crescut binişor, la bursă fiind înregistraţi peste 1.000 de hunedoreni aflaţi în căutarea unui loc de muncă. Asta, în condiţiile în care numărul şomerilor din judeţ este de 18.000. “Din centralizarea datelor de la bursa locurilor de muncă s-a simţit o undă de revigorare economică. Au fost selectate 320 de persoane din care 190 au fost angajate pe loc. Numărul angajărilor va creşte prin interemdiul persoanelor selectate şi care vor fi încadrate în muncă în perioada imediat următoare”, declară directorul coordonator al AJOFM Hunedoara.

Lupta pentru supravieţuire
De data aceasta, judeţul Hunedoara nu mai figurează în topul judeţelor cu număr mare de disponibilizări, iar societăţile care au notificat agenţiile locale asupra faptului că vor face disponibilizări nu şi-au modificat programările. Astfel, cele mai multe disponibilizări sunt anunţate în luna septembrie, când 12 societăţi comerciale au anunţat că vor concedia 934 de angajaţi. Până atunci, linişte.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.