Liliana Tolas, noul director al muzeului devean

Sorina Popa

Liliana Ţolaş (foto) a fost numită, ieri, în funcţia de director general interimar al Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva. În 15 zile, Ţolaş este nevoită să demisioneze din postul de consilier judeţean, deoarece actuala poziţie o face incompatibilă.

Două promisiuni pentru preşedinte
Cei aproape 100 de angajaţi ai instituţiei au făcut ieri cunoştinţă cu noul lor şef. Liliana Ţolaş a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că i-a promis preşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara (n.r. – în subordinea căruia se află Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane) că va duce la îndeplinire două lucruri importante, într-un interval de două luni, acum, că a fost numită pe funcţia respectivă.
„În două luni, vreau să finalizăm investiţia pentru corpul administrativ al instituţiei. Apoi, o altă promisiune făcută preşedintelui a fost cea legată de cetăţile de la Sarmizegetusa, asta fiind o priroritate pentru mine, de a le pune mai mult în valoare. Imaginea muzeului trebuie să fie mai vizibilă”, a declarat noul director al Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva.

38 de comentarii la „Liliana Tolas, noul director al muzeului devean

 • 3 martie 2011 la 8:25
  Permalink

  Intr-adevar,acum ti-ai gasit vocatia. Ai devenit o PIESA DE MUZEU dupa ce ai pierdut de doua ori alegerile parlamentare. De fapt acum iese la iveala !blatul! care l-ai facut in colegiul 3. Ai mai prins si tu o functie de directoras. Poate te lasi si de politica, ca i-ai plictisit pe multi. Sa ne spui si noua cind poti fi vizitata la MUZEU. Evident, ca exponat.

 • 3 martie 2011 la 9:09
  Permalink

  TREBUIE SA MANINCE SI GURA MEA O PIINE , CUM ZIC UNI

 • 3 martie 2011 la 9:11
  Permalink

  CE VRETI MA NESIMTITILOR, NU AM VOIE SA FIU PROMOVATA, SINT O FEMEIE CAPABILA SI ASTA O STIU TOTI CARE MA CUNOSC

 • 3 martie 2011 la 9:33
  Permalink

  Lili, esti capabila….De orice…ha ha ha..Si apropo, vezi ca nu se mai scrie SINT ci SUNT…Ca no…s-a schimbat ..schimbarea

 • 3 martie 2011 la 10:29
  Permalink

  Studii:
  -liceale: Liceul de Matematica – Fizica Hunedoara
  -universitare: Institutul de Mine Petriosani-Sectia Preparare
  Universitatea Petrosani,Facultatea de Stiinte,Sectia Finante-Asigurãri
  -masterat: Managementul Resurselor Umane in Administratia Publica Locala
  Cursuri de Perfectionare:
  -curs postuniversitar:”Managementul resurselor umane”
  -curs de:”Initiere in utilizarea calculatoarelor”
  -curs de:”Contabilitate”
  -curs de:”Inspector resuse umane”
  -curs de:”Lucrator social”
  Activitate profesionala:
  -dupa absolvirea cursurilor facultatii,din anul 1990 si pana in 1999 am lucrat la S.M.P.R.TELIUC-U.P.TELIUC in functia de inginer:
  -1990-1991 Inginer stagiar
  -1991-1994 Serviciul financiar
  -1994-1997 Sef birou protectia muncii
  -1997-1999 Sef birou protecia muncii si productie
  -1999-2001 Inspector specialitate la Camera de Munca Hunedoara
  -2011-2004 Sef Birou Inspectoratul Teritorial de Munca Hunedoara
  -01.01.2005 Senatul Romaniei-Sef Birou Senatorial-Senator ADRIAN PAUNESCU
  -01.09.2006 Director Vânzãri S.C.Orizont Broker Asigurare -Reasigurare Cluj
  Este supercalificata, pentru functia asta, de asta o „iubeste” si MOLOT. Sau i-a pus si lui cineva „scula” in coaste???

 • 3 martie 2011 la 11:07
  Permalink

  asa crezi tu ca esti capabila. da,esti capabila de orice, chiar si de a fi incapabila. Cei care te cunosc stiu cit de incapabila esti si perversa in acelasi timp

 • 3 martie 2011 la 11:15
  Permalink

  Liliana , dupa doua esecuri rasunatoare nici nu se putea sa ajungi mai bine . Este locul cel mai potrivit : LA MUZEU ….

 • 3 martie 2011 la 12:00
  Permalink

  Cine o cunoaste pe doamna Liliana stie ca ea nu ar scrie asa ceva. Nu stiu cine a lasat acel mesaj cu numele ei. Oricum…toti cei care au scris inclusiv „profesorul de gramatica” ar trebui sa-si dea seama ca un om cu ceva ani de scoala nu poate face asemenea greseli. Eu consider ca e foarte usor sa critici cand tu nu ai realizat nimic sau cand incerci sa realizezi ceva pupunadu-i in c*r pe adversarii dansei.
  Asa ca, dragi psihologi, deontologi si oameni care intelegeti politica, ma bucur ca ati ales o persoana in care sa va varsati frustrarile,una din putinele femei din judet care a avut curaj si a incercat.Si iertati-o ca nu a avut succesul vostru si nu se ridica la standardele voastre morale asa ca domnilor analisti dezbateri placute!

 • 3 martie 2011 la 12:11
  Permalink

  Măcar PSD-ul are femei frumoase în politică!!! Ăilalţi sunt OOOOOOOOOO.Să vă fie ruşine !!! este luna Martie !!! Aşa vă purtaţi cu femeilee???? Boilor!!

 • 3 martie 2011 la 12:18
  Permalink

  Doamna Mihaela, nu o cunosc pe doamna Tolas si nu am postat nimic impotriva dinsei. Consider insa ca pentru interimatul postului putea fi ales un specialist din cadrul muzeului.Oare nu era niciunul capabil?

  Eu l-as fi numit in functie pe Iulian Ceia, garantez ca stie mai multe despre civilizatia dacica si romana decit orice politruc.

 • 3 martie 2011 la 12:29
  Permalink

  Rusine, chiar la muzeu ? Bine ca nu si la teatru de papusi ca asta ati facut mereu ati manipulat poporul.

 • 3 martie 2011 la 14:40
  Permalink

  liliana,esti superba,esti divina, bine ca ti-ai gasit in sfirsit locul. MUZEUL iti mai lipsea din CV-ul tau ca in rest le aveai pe toate. ai devenit o piesa importanta in patrimoniu. Esti de risul lumii fiica padurilor.

 • 3 martie 2011 la 19:48
  Permalink

  Nu mai conteaza ca exista persoane care si-au dedicat viata muzeului. Important este partidul. Daca esti in partid, poti ocupa orice functie. Chestia cu profesionalismul, studii etc. sunt barbi lungi.
  Molot…incet incet, dai cu bata in tot ce era bun si faci praf tot ce prinzi. Felicitari! Probabil vei ajunge la fel de praf.

 • 4 martie 2011 la 10:40
  Permalink

  EU chiar ai dreptate! Este strigator la cer dle MOLOT, se reduc posturile in sectorul bugeter , datzi afara oameni din sector si sa angajezi cu dedicatzie un consilier judetean care este director comercial la firma privata pe post de functionar public!!!!
  Shi ne miram de coruptia din sistemul public, dar Molot e in opozitie!!! Chiar politica de „COTETZ” !!

 • 4 martie 2011 la 11:09
  Permalink

  Foaie verde ananas, JAVRA-I FOST, JAVRA-I RAMAS!

 • 4 martie 2011 la 20:22
  Permalink

  VAI DE CAPUL NOSTRU. CE CAUTA FUFA ASTA LA UN MUZEU DE IMPORTANTA DEVEI. MOLOT ALA A PLECAT CU SORCOVA. ACOLO TREBUIA UN SPECIALIST IN DOMENIU, NU O MULTIDISCIPLINARA CA TERCHEA-BERCHEA ASTA. CE FAC MUIERILE DACA AU O GAURA IN PLUS…
  KAPUT MUZEU.

 • 4 martie 2011 la 20:28
  Permalink

  Eu l-as fi numit director pe Dragan Munteanu. Stim ca este mort, insa chiar si din postura asta era mai util pentru muzeu decat parasuta asta pusa de sonatul Molot. Dragii mei, ne ducem de-a binelea pe p..a cu astfel de numiri. Faceti repede ceva si retrageti aceasta numire politica pentru ca ne facem de cacao peste tot. Deja a inceput lumea sa rada de noi. Este inadmisibil sa se judece in astfel de probleme cu curul.

 • 4 martie 2011 la 20:30
  Permalink

  BLASFEMIE

  CINE A AJUNS IN SCAUNUL LUI FLOCA SI ADRIANA RUSU PESCARU

  NIMENI IN DRUM CARE NU STIE NICI MACAR SA SCRIE CE SA MAI SPUNEM DE SPECIALITATEA ISTORIE

  BRAVO DOMNULE TURNATOR MOLOT

 • 4 martie 2011 la 20:40
  Permalink

  Este o vorba mai veche: „daca vrei sa scapi de un om…promoveaza-l”. Poate ca nu privim in tot ansamblul aceasta numire.
  Sau ne punem noi sperante in zadar.
  Timpl ne va lamuri.

 • 4 martie 2011 la 20:57
  Permalink

  Molot este un turnator dovedit al Securitatii. Cum a indraznit sa numeasca la o asemenea institutie o specialista in prepararea minereului. Decat muierusca asta cu minte de bibilica mai bine il numea nu interimar, ci definitiv, pe Bercea Mondialul. Esti un execrabil tovarase Moloz. Ne compromiti orasul si judetul. retrage-ti repede curva de la inaintare.

 • 5 martie 2011 la 10:45
  Permalink

  Ha ha ha..Mai Gica o fi avand PSD-ul femei frumoase.Problema e ca nu noi le f…m. NOi numa tragem ponoase de pe urma imbecilitatii lor…

 • 5 martie 2011 la 22:09
  Permalink

  Waw, cate vuvuzelee care se ascund dupa tot felul de nume si nik-uri pe internet,unul mai viteaz ca altul in a critica..se pare ca sunt si actuali angajati ai muzeului, unii dintre ei care nu le convine un nou sef pe acolo..Daca voi vuvuzelelor sunteti atat de destepti si capabili,taree curios as fi sa va faceti publice realizarile voastre,asa de marete pe cat aveti o asemenea rautate si asemenea tupeu in voi, in a critica pe internet.

 • 5 martie 2011 la 22:13
  Permalink

  Ca la noi la nimenea. Cine a dorit ca parasuta asta perversa sa devina sefa unui muzeu cu traditie. O fi ea buna de ***** la o betie, insa ca directoare la aceasta institutie da ca nuca-n perete. De as fi in locul ei mi-ar fi rusine sa ma afisez in aceasta functie. Rad si curcile de ce se intampla la muzeu. Molot a vrut sa implante cutitul in piatra prin numirea inoportuna si inadecvata a acestei fufe.

 • 5 martie 2011 la 22:15
  Permalink

  Ha ha ha,..e tare ala sau aia ce se cheama pe aici LILIANA..vrea sa-i instige pe fraieri sa puna botul

 • 6 martie 2011 la 12:39
  Permalink

  @Dacian..nici eu nu sunt de acord cu limbajul promovat in unele comentarii. Poate ar fi cazul ca moderatorii acestui site sa ia atitudine in acest sens.
  Pe de alta parte, consider ca oricare angajat al muzeului ar fi mult mai capabil decat d-na Tolas. Sau cel putin are experienta necesara. Daca se dorea un om capabil s-ar fi organizat un concurs corect pentru acest post.

 • 6 martie 2011 la 20:48
  Permalink

  Urata creatura, urat suflet, urat caracter, urata muiere, in esenta URAT OM!!!!

 • 7 martie 2011 la 9:55
  Permalink

  Rusine domnilor !
  sunteti niste invidiosi !
  femeile nu pot fi promovate ??

  FELICITARI DOAMNA TOLAS LILIANA !

  mult succes !

 • 7 martie 2011 la 11:09
  Permalink

  Bravo!
  Uite ce a reusit un articol si cirmaciul judetean daca a abordat problema unei „doamne bine ” !
  Peste 25 de interventii

 • 7 martie 2011 la 12:23
  Permalink

  Abia de aici incolo vine partea frumoasa ca dna tre sa isi dea demisia de la femei unde e presedinta . Si nu o sa vrea si e deja cineva care o pandeste. cee a fost pana acu organizatia de femei da ce le asteapta pe viitor e sublim =))

 • 7 martie 2011 la 19:14
  Permalink

  Felicitari misogine de 8 Martie.Acesti „barbati” cu care tara se mindreste.Galanti din epoca GHIOAGA SI TRASUL DE PAR.Uite cite exponate ar putea avea muzeul din Deva daca ar avea si o sectie pentru barbari.

 • 7 martie 2011 la 19:47
  Permalink

  Pe cand un colac de wc se scoate la concurs? Pazea! Liliana Tolas va candida. Daca nu are cal e bun si magarul. Oriunde dar sa fie undeva .Psd = comunisti .

 • 7 martie 2011 la 20:28
  Permalink

  @rodica munteanu eu nu sunt invidios pe d-na Tolas. Nu cred ca as avea motive prea multe. De asemenea, nu sunt nici misogin, cum sunt unele comentarii de aici.
  Intrebarea mea este unde gasiti promovarea in aceasta ecuatie? Probabil termenul „numire” este mai potrivit aici.
  Felicitari d-nei Tolas ca… ce? Ca si-a rezolvat un alt post de director?
  Ca si cel de la sanatate sau de la mediu? Speram sa tina la fel de mult. Si probabil colegii din PSD sunt cei mai fericiti. 🙂

 • 8 martie 2011 la 16:02
  Permalink

  LA MULTI ANI LILIANA TOLAS CU OCAZIA ZILEI FEMEILOR,MULTA SANATATE,PUTERE DE MUNCA SI UN BUCHET MARE DE TRANDAFIRI.MULTE SUCCESE PE TOATE PLANURILE SI IN NOUA FUNCTIE !

 • 9 martie 2011 la 9:33
  Permalink

  poate multe succesuri, ca succese nu prea a avut. Poate ca piesa de muzeu

 • 12 mai 2011 la 19:10
  Permalink

  http://www.mesagerulhunedorean.ro/category/stiri-si-informatii-din-judetul-hunedoara

  Ia uitati ce mai vrea sa faca prea-nefericita asta!!

 • 12 iunie 2012 la 19:16
  Permalink

  Cea Mai potrivita ptr acest post aveti toata sustinerea mea nu va cunoaste lumea de aceia vorbesc asa nepoliticos Meritati mai mult aveti capacitate

 • 24 august 2012 la 11:34
  Permalink

  rodica munteanu, nu zice absolut nimeni ca femeile nu pot fi promovate, dar sa nu fie femei ca tine si ca liliana tolas, adica individe lipsite de logica, inteligenta, bune maniere si bun simt. o stiu pe liliana tolas, asa cum se mai spune pe aici e o individa care a trecut prin paturile unora din consiliul judetean pentru a ajunge unde a ajuns. ea nu este o femeie desteapta asa cum o crezi. dimpotriva, pe unde a fost doar partea de la spate a folosit-o ca asta e nivelul ei intelectual. atata timp cat exista lege clara care spune ca atunci cand ocupi un post trebuie sa ai calificare si studii superioare in domeniul respectiv, ce naiba cauta absolventa asta de institut minier intr-un post de director la muzeu, unde trebuie sa fie in mod normal un istoric?

 • 24 august 2012 la 11:40
  Permalink

  si inca ceva, rodica munteanu. nu mai urla pe aici de dureri inchipuite, ca individe ca tine nu sunt capabile de altceva decat sa faca de ras specia umana. de asta sunt toate praf in tara noastra, ca individe lipsite de orice urma de logica, intelepciune si inteligenta asa cum esti tu si liliana tolas, populeaza institutiile statului dar la cat sunteti amandoua de inteligente pun pariu ca nici un fax nu sunteti in stare sa trimiteti. as vrea sa vad ca tu sau liliana tolas va ridicati macar la glezna doamnei arhitect Anca Petrescu care a facut proiectul Casei Poporului si atunci discut altfel cu tine.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.