Liderul sindical Marin Mititelu: „ArcelorMittal trebuie să plătească 500.000 dolari municipiului Hunedoara“

Sorina Popa

Marin Mititelu, vicepreşedintele Federaţiei Sindicale „Solidaritatea-Virgil Săhleanu” – a Metalurgiştilor din România (FSVSMR), a formulat o nouă cerere de chemare în judecată a LNM Holdings NV, SC ArcelorMittal Hunedoara, AVAS, municipiul Hunedoara, prin primar şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă.
Sindicalistul solicită Tribunalului Bucureşti să pronunţe o hotărâre care să conţină obligaţia de „a face, în ceea ce îl priveşte pe pârâtul LNM Holdings NV, în sensul executării efective a obligaţiilor legale şi contractuale ce-i incumbă – în virtutea dispoziţiilor art. 11.11 din Contractul de vânzare-cumpărare acţiuni nr. 49-28.10.2003, prin care Statul Român, prin APAPS, a vândut pachetul majoritar de acţiuni pe care-l deţinea la Siderurgica SA Hunedoara către LNM Holdings NV – constând în cofinanţarea unor programe de reconversie profesională şi creării de noi locuri de muncă în zonă, în cuantum de 500.000 de dolari“.
Marin Mititelu susţine în cererea de chemare în judecată că, „nici la aproape 10 ani de la privatizarea combinatului hunedorean, cumpărătorul nu a catadicsit să-şi onoreze obligaţiile contractuale. Mai mult, nici autorităţile locale şi nici cele centrale care au atribuţii în acest sens nu i-au solicitat miliardarului indian care deţine LNM Holdings NV să-şi achite obligaţiile faţă de statul român şi faţă de cetăţenii municipiului Hunedoara. Astfel, LNM Holdings NV a primit cadou de la statul român combinatul din Hunedoara, a beneficiat, de asemenea, de o serie de facilităţi, care însumate, depăşesc cu mult preţul stabilit în contractul de privatizare”, arată liderul sindical amintit.
De asemenea, Marin Mititelu cere conducerii Primăriei Hunedoara, AJOFM, să facă toate demersurile legale ce se impun, pentru crearea cadrului necesar în vederea accesării sumei de 500.000 de dolari, pe care, susţine el, LNM Holdings NV are obligaţia să o avanseze pentru confinanţarea unor programe de reconversie profesională şi creării de noi locuri de muncă în municipiul de pe Cerna.

2 comentarii la „Liderul sindical Marin Mititelu: „ArcelorMittal trebuie să plătească 500.000 dolari municipiului Hunedoara“

 • 24 noiembrie 2012 la 18:44
  Permalink

  adevarat.dar oare nu a fost dl.Bors de la Galati si l-a lamurit pe primarul din 2004 sau 2005 sa nu mai mceara banii?Iar indienii s-au facut ca uita si ei!
  Bors care e specialist in trafic de influenta si nu vede nimeni…

 • 24 noiembrie 2012 la 18:48
  Permalink

  da,am auzit si eu asta.Schiau vroia sa execute silit combinatul pentru datoriile la buget.A venit tatucu Bors si a rezolvat problema intr-o intalnire de juma de ora tet a tet cu primarul.
  Si a mai avut un scop:a initiat prima reducere de personal la combinat dupa venirea indienilor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare