Liderul sindical Cristian Iştoc vorbeşte de o conspiraţie la adresa Termocentralei Mintia

Adriana Năstase

Aproape 4.500 de apartamente din municipiul Deva au rămas fără apă caldă, după ce Termocentrala Mintia s-a oprit, duminică noaptea, din lipsă de cărbune, instalaţiile urmând să fie repornite la sfârşitul acestei săptămâni. Mina Lupeni nu a mai putut funcţiona, din cauza inundaţiilor care s-au produs în urmă cu câteva zile în întreaga Vale a Jiului.

Grup energetic nuclear în Ungaria
Valea Jiului se află la minimum istoric de producţie de cărbune, 600 de tone, iar termocentrala de la Mintia are nevoie de 1.700 tone pentru funcţionare. Au fost făcute solicitări către guvern pentru suplimentarea necesarului din fondurile de rezervă, dar nu s-a primit nici un răspuns!
Cristian Iştoc (foto), liderul Sindicatului „Solidaritatea“ de la Termocentrala Mintia, vine cu acuzaţii extrem de grave şi spune că nu se doreşte rezolvarea problemei şi că, până în 2023, statul român urmăreşte oprirea treptată a activităţii la Termocentrala Mintia. Motivul? Peste trei ani va intra în funcţiune centrala nucleară de 1.250 MW construită la doar 300 de km de noi, în Ungaria. Odată pusă în funcţiune, această centrală va înlocui serviciile oferite de Mintia. „Au fost făcute sesizări până la SRI şi DIICOT pe subiectul acesta, pentru că noi avem informaţii că în 2023 o să intre în funcţiune în ţara vecină, în Ungaria, la 300 km de Mintia, un grup energetic pe nucleară de 1.250 de MW. Noi avem 1.275 MW puterea instalată, practic se înlocuiesc producătorii şi se creează piaţa pentru cei de acolo”, a spus liderul sindical.

„Nu poţi doar să acuzi şi să înjuri”
Cristian Iştoc acuză guvernul că asistă impasibil la situaţia creată, cu toate că membrii săi au fost informaţi prin adrese de situaţia în care se află Mintia. Ba mai mult, reprezentantul guvernului în teritoriu, prefectul judeţului Hunedoara, face jocuri politice şi acuză conducerea sindicatului de lucruri care nu au nimic în comun cu activitatea acestuia!
Ieri, prefectul de Hunedoara, Vasilică Potecă, a declarat la o emisiune televizată că Iştoc nu face decât să aducă acuzaţii. „Nu poţi doar să acuzi, să înjuri. De ce nu a venit cu soluţii liderul sindical Cristian Iştoc în urmă cu câţiva ani?”, a întrebat prefectul Vasilică Potecă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.