Liderul sindical Cristian Iştoc: Nu se doreşte salvarea Termocentralei Mintia!

Sorina Popa

După întâlnirea de ieri, de la Ministerul Energiei, sindicalistul şef de la Termocentrala Mintia, Cristian Iştoc (foto), spune că sunt şanse foarte mici ca obiectivul economic să ajungă în administrarea Consiliului Judeţean Hunedoara.

Cer plăţi compensatorii
La întâlnirea cu ministrul Energiei au participat preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Laurenţiu Nistor dar şi preşedintele Sindicatului Soli­daritatea Hunedoara, Cristian Iştoc. Ministrul Virgil Popescu a invocat faptul că termocentrala nu are aviz de mediu şi a spus că vrea să mai discute cu cei de la Ministerul Mediului ce e de făcut în acest caz. Nu ştim de ce nu a discutat până acum ministrul problema importantă a Termocentralei Mintia.
Într-un comunicat, liderul sindical anunţă că mi­nisterul de resort nu a dat un răspuns clar con­ducerii Consiliului Judeţean, privind preluarea termocentralei şi că se „tergiversează pentru ca activele termocentralei să intre pe procedura de faliment. De aceea, solicităm ca în cel mai scurt timp să fie emis un act normativ pentru acordarea măsurilor de protecţie socială angajaţilor de aici. Este vorba de plăţi compensatorii de 90.000 de lei/salariat, venit de completare pentru 24 de luni şi pensionarea salariaţilor pe principiul Deciziei Consiliului Europei 2010/787/UE din 10 de­cembrie 2010. Ne arătăm îngrijorarea că acest bun naţional va fi sacrificat pentru a face loc im­portului de energie electrică din ţările vecine”. Contactat, liderul sindcial Cristian Iştoc, a de­clarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că „este clar că nu se doreşte salvarea producătorului de ener­gie electrică”.

One thought on “Liderul sindical Cristian Iştoc: Nu se doreşte salvarea Termocentralei Mintia!

  • 6 aprilie 2021 la 23:32
    Permalink

    Nu va este rusine ce pretentii aveti? A-ti avut fel de fel de avantaje inclussiv de muraturi si acum vreti o caruta de bani si pensionare anticipata.Huooo

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Secretarul municipiului Deva, Laura Sârbu, suspendată din funcţie

Secretarul general al municipiului Deva, Laura Sârbu, îşi pierde, pe perioada arestării preventive, postul pe care-l deţine de 17 ani.

Condamnat la 12 ani de puşcărie, pentru că şi-a agresat sexual fiica minoră

Adriana Năstase Un bărbat de 61 de ani, din Petrila, a fost condamnat la cinci ani de închisoare, cu exe­cutare,

Hoţ prins de poliţiştii locali din Petroşani

Individul a prădat un taximetrist din Petroşani, după ce a urcat într-o maşină şi i-a cerut şoferului să-l ducă la

Închide