Liderul PPU Hunedoara, Petru Mărginean: Există o mafie a gunoiului în Deva!

14 martie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Coordonatorul filialei judeţene Hunedoara a Partidului Puterii Umaniste, Petru Mărginean (foto), a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că „există o mafie a gunoiului atât în ţară, cât şi în Deva“.
„Am atras atenţia referitor la groapa de gunoi provizorie din municipiul Deva, un depozit de gunoi neconform. Această groapă de gunoi trebuia închisă încă de la sfârşitul anului trecut. Nu am primit nici un răspuns de la prefectură“, susţine Petru Mărginean.
„În prezent, avem în municipiul Deva un depozit de gunoi neconform, depozit care a constituit o soluţie temporară găsită în anul 2016. Acesta ar fi trebuit închis la sfârşitul anului 2018, iar deşeurile ar fi trebuit selectate şi transportate deja la deponeul ecologic din Bârcea Mare, fără nici un cost suplimentar pentru Primăria Deva şi pentru populaţia municipiului. Din păcate, această problemă nu este rezolvată, în depozit se află 70.000 de tone de gunoi, un focar de infecţie, ce reprezintă o adevărată bombă ecologică pentru populaţie, prin acumularea de germeni patogeni, insecte, rozătoare, produse de degradare naturală, care ajung în aer, sol şi apă. Mai mult decât atât, acest fapt duce la plata de taxe suplimentare suportate de Primăria Deva şi implicit de contribuabili. Cine răspunde pentru situaţia existentă? Cine se ocupă şi pe banii cui să dispară acest depozit de gunoi neconform din reşedinţa de judeţ? Dacă operatorul a încasat o taxă de gunoi care includea şi sortarea, transportul şi depozitarea gunoiului, iar aceste operaţiuni nu au fost executate, cine răspunde?“, se arată în adresa transmisă de către coordonatorul PPU Hunedoara, Petru Mărginean, prefectului judeţului.
Mărginean a declarat că, având în vedere că Prefectura nu a dat curs sesizării făcute, a trimis o adresă ministrului Mediului, Graţiela Gavrilescu, referitor la problema gunoaielor rămase pe platforma temporară.
„Am spus-o şi când eram primar al Devei, o spun şi acum. Există o mafie a gunoiului. Am tras şi trag în continuare semnale de alarmă. Sper să nu fie implicate şi instituţii ale statului în această mafie“, a spus Petru Mărginean, ieri, într-o conferinţă de presă.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
„A pus presiune pe funcţionarii primăriei, solicitând să-şi adjudece un teren pe care a construit ilegal“

În urmă cu trei ani, am demarat iniţiativa „10 pentru Hunedoara”, prin care am oferit locuitorilor municipiului Hunedoara posibilitatea de...

Duminică se reia competiţia şi în Liga a V-a

Duminică de la ora 11. 30 se reia competiţia şi în Liga a V-a din judeţul Hunedoara, cu etapa cu...

Începe returul în Liga a IV-a

Mâine vor debuta partidele din cadrul campionatului Ligii a IV-a din judeţul Hunedoara. Jocurile sunt programate începând cu orele 11.30,...

Închide