FlashPolitica si administratie

„A pus presiune pe funcţionarii primăriei, solicitând să-şi adjudece un teren pe care a construit ilegal“

În urmă cu trei ani, am demarat iniţiativa „10 pentru Hunedoara”, prin care am oferit locuitorilor municipiului Hunedoara posibilitatea de a-şi alege persoanele care ar trebui să-i reprezinte în Consiliul Local.
La momentul respectiv, iniţiativa s-a bucurat de un real succes şi unul dintre consilierii locali PSD a fost ales de către hunedoreni, prin vot popular. Este un proiect de care sunt mândru şi pe care îmi doresc să îl reiau anul viitor, pentru că mereu voi îndemna tinerii să intre în politică, să se implice în viaţa comunităţii.
Constat cu regret că domnul Raul Scurtu, pe care societatea civilă l-a ales să o reprezinte în Consiliul Local, face politică, dar nu în interesul cetăţeanului. Din păcate, Raul Scurtu i-a dezamăgit pe cei care l-au ales, dovedindu-se a fi un reprezentant al societăţii civile nedemn de a face politică. Condiţia de bază pentru a fi consilier local din partea Partidului Social Democrat este punerea interesului public, al cetăţeanului, înaintea celui propriu.
Concret, domnul Raul Scurtu, consilier local PSD în Consiliul Local al municipiului Hunedoara, a ales să facă „opoziţie” în interiorul partidului care l-a propulsat, făcând uz de funcţia pe care o deţine, pentru a încerca să obţină fără licitaţie dreptul de proprietate asupra unui teren pe care a construit ilegal şi ocupă abuziv 18 metri pătraţi din domeniul public. Raul Scurtu este deranjat că nu i se promovează un proiect de hotărâre (pentru care a primit aviz de nelegalitate din partea secretarului municipiului Hunedoara, întrucât nu a putut face dovada că este constructor de bună credinţă), proiect în urma căruia să poată cumpăra fără licitaţie terenul de sub clădirea construită pe terenul municipalităţii. Clădirea pe care o deţine domnul Scurtu a fost construită pe o suprafaţă mai mare decât era prevăzut în contractul de concesiune.
Domnul Raul Scurtu a pus presiune pe funcţionarii publici ai Primăriei, solicitând în mod repetat să îşi adjudece un teren pe care a construit ilegal. Primăria municipiului Hunedoara şi angajaţii acestei instituţii nu vor ceda niciodată unor astfel de presiuni, indiferent din partea cui ar veni – consilier local din partea opoziţiei sau a puterii, iar legea trebuie respectată indiferent de funcţia deţinută.
Din cauza comportamentului domnului consilier, pe care îl considerăm nepotrivit cu poziţia de ales local pe care o ocupă în acest moment, conducerea organizaţiei municipale a PSD se va întruni săptămâna viitoare pentru a pune în discuţie aceste ieşiri publice menite să pună presiune, cu propunerea de retragere a sprijinului politic al domnului consilier Scurtu.

Dan Bobouţanu, preşedintele organizaţiei municipale PSD Hunedoara, primarul municipiului Hunedoara

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.