Liderii ALDE susţin cã n-au nevoie de Moloţ

05 ALDE DSC_0011  Natalia Bumbac

Ieri, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Vasile Şalaru, împreună cu cei doi copreşedinţi ai ALDE Hunedoara, Marius Sanfirişca şi Marian Muntean, au prezentat la Deva strategia de viitor pe care o va aborda partidul. Ocazie cu care, liderul de la centru a aflat şi despre frământările din această organizaţie. Mai exact, a fost vorba despre informaţiile vehiculate în ultima perioadă în mediul politic şi în presă, conform cărora Mircea Moloţ oferă consultanţă celor de la ALDE Hunedoara, lipindu-şi din ce în ce mai mult imaginea de noua formaţiune politică. Dar şi despre jocurile de culise pe care liderii judeţeni par a le face, pentru a ocupa poziţii cât mai bune în structurile partidului şi pe cale de consecinţă pentru a candida pe o poziţie eligibilă la localele din 2016.

A vorbit la „mişto“
Secretarul de stat a fost luat prin surprindere atunci când a fost întrebat dacă ştie că Mircea Moloţ a afirmat că oferă consultanţă politică celor de la ALDE Hunedoara, acesta fiind urmărit penal de DNA într-un dosar de corupţie. „Dacă se întâmplă ca ALDE Hunedoara să primească îndrumări de la Moloţ este regretabil. Nu-l cunosc pe domnul Moloţ. Domnilor copreşedinţi aveţi vreo adeziune din partea acestuia? Este membru ALDE? În statutul partidului nu există funcţia de consultant politic”, a spus Vasile Şalaru, care a mai adăugat că nu agreează o astfel de situaţie. Şi Marius Sanfirişca a declarat că „Moloţ nu face parte din ALDE Hunedoara şi nu oferă consultanţă formaţiunii politice.” Însă, mai multe explicaţii despre relaţia pe care Moloţ o are cu ALDE Hunedoara a dat Marian Muntean, celălalt copreşedinte. „Atunci când Mircea Moloţ a declarat că oferă consultanţă pentru ALDE Hunedoara era supărat de modul în care a fost tratat de colegii săi din PNL. A realizat că oamenii pe care i-a consiliat au avut un comportament neadecvat în relaţia cu el. Din acest motiv a făcut această declaraţie, mai mult la ‘mişto’”, a afirmat Marian Muntean. Aceasta nu a ascuns faptul că are întâlniri cu fostul preşedinte CJ Hunedoara, dar la care nu discută pe teme politice, ci pe teme legate de viaţă.

“Este o diversiune”
Un alt punct fierbinte al discuţiilor s-a axat pe alte informaţii neoficiale venite din partea presei, legate de intenţia unei tabere de la conducerea ALDE Hunedoara de a-l înlătura din funcţia de copreşedinte pe Marius Sanfirişca, fost preşedinte al PC Hunedoara. Un răspuns la aceste acuzaţii a trebuit să dea tot Marian Muntean, iar secretarul de stat Vasile Şalaru s-a arătat la fel de surprins ca şi la discuţiile despre Moloţ. După ce a negat în repetate rânduri existenţa unor astfel de intenţii, Marian Muntean şi-a reiterat dorinţa de a colabora în continuare cu Marius Sanfirişcă. Ca la final ambii copreşedinţi să declare că este o diversiune venită din partea adversarilor politici, care nu se pot împăca cu ideea că ALDE Hunedoara este pe drumul cel bun. Doar că despre toate aceste discuţii, fie ele întemeiate sau nu, ar putea afla conducerea centrală a partidului, ţinând cont de prezenţa secretarului de stat Vasile Şalaru, dar şi de modul în care a reacţionat la aflarea acestor informaţii.

4 comentarii la „Liderii ALDE susţin cã n-au nevoie de Moloţ

 • 21 octombrie 2015 la 6:28
  Permalink

  Deci, Marian Muntean a confirmat că Purcel este sau a fost, într-un fel sau altul în umbra celor de la ALDE Hunedooara. Sigur că Vasile Şalaru a mimat surpriza. Oricum, Purcel este, poltic, mort dar neîngropat. Cu el în coastă ALDE Hunedoara are şanse mici să facă un scor acceptabil la alegeri. A, Purcel e supărat din cauza atitudinii peneliştilor ? Ce ar putea ei să facă pentru el şi nu fac? Purcel este victima propriilor sforării, a tuturor nemerniciilor făcute de-a lungul timpului.

 • 22 octombrie 2015 la 20:36
  Permalink

  Vasile Salaru nu se simte bine la Deva. A umplut-o de sange, ca sa fim in ton cu…Domnia Sa. Si de Ziua Educatorului s-a dat in stamba. Pacat ca astfel de oameni ajung sa fie demnitari.

 • 24 octombrie 2015 la 9:17
  Permalink

  Presa a anuntat ca Vasile Salaru si-a dat demisia si din ALDE

 • 29 octombrie 2015 la 9:47
  Permalink

  Acest Molot este diavol, Doamne iarta-ma. De aceea rezista atat cu toate ca nu mai are nici o sansa de scapare. Dar, mizerabil fiind, recurge la tot felul de nemernicii. Obiectele acelea dacice gasite de jandarmi au fost „plantate” acolo de oamenii lui, care le-au luat de la interlopi. Purcel se amesteca in lupta pentru Consiliul Judetean vrand sa se razbune pe cei care, considera el, l-au tradat. Vrea ca liberalii sa piarda presedentia acestei institutii. Daca nu mai este el din partea lor sa nu fie nici altcineva.
  Atentie procurori ! Ar trebui mai bine cercetate coordonatele acelui eveniment din Muntii Orastiei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.