Lideri, după ce s-au distrat cu puştanii

apetrei

Ciprian Marinuţ

 Jiul Petroşani a urcat pe primul loc al clasamentului, după ce a făcut spectacol şi a câştigat lejer, scor 3-0, cu CFR Timişoara, echipă retrogradată, dar revenită în liga secundă, în urma abandonului financiar al altor cluburi.

Spectacol în faţa… minorilor
Trupa antrenată de Daniel Timofte a făcut legea în faţa formaţiei timişorene, care are un lot de jucători cu vârste cuprinse între 17 şi 23 de ani şi a fost încropită pe ultima sută de metri. Cu fotbalişti mult mai experimentaţi şi valoroşi, Jiul a încheiat conturile meciului încă din prima repriză, întrucât a condus cu 3-0 la pauză. Scorul a fost deschis de „dirijorul” Mircea Gheorghe (24), care a marcat dintr-o lovitură liberă de la marginea careului. Un alt veteran, Gabi Apetrei (foto), a majorat diferenţa, 10 minute mai târziu, când a expediat o torpilă de la 20 de metri şi l-a lăsat pe portarul advers spectator. CFR-ul a încasat lovitura de graţie de la Ciochină, care a obţinut un penalty şi eliminarea lui Andrei Mihai, iar Apetrei a transformat cu precizie şi a dus scorul la 3-0. Cu trei goluri avans şi cu superioritate numerică, Jiul a scos de la naftalină fotbalul spectacol, aducând la rampă pasele cu călcâiul, driblingurile şi combinaţiile de efect, care l-au uns pe suflet pe patronul Alin Simota. Însă, minerii n-au mai marcat, deşi au avut două bare prin Mircea Ilie şi Vădrariu şi alte numeroase ocazii clare.

Se gândesc la promovare
Euforia succesului care a urcat Jiul pe locul întâi i-a făcut pe oficialii Jiului să viseze cu ochii deschişi şi să afirme că ţintesc promovarea, în ciuda problemelor financiare. „Obiectivul echipei în noul sezon este promovarea în Liga l. Da, aţi auzit foarte bine, promovarea, pentru că noi nu ne jucăm aici de-a fotbalul”, a spus directorul sportiv de la Jiul, George Boboc. Noul obiectiv anunţat de oficiali i-a luat prin surprindere pe jucători, care nu se aşteptau la asemenea pretenţii. „E bine că avem acest obiectiv, pentru că atunci vom da totul pe teren”, au spus jucătorii lui Daniel Timofte.

Suporteri sancţionaţi
După o absenţă destul de lungă, Jiul s-a bucurat la meciul cu CFR Timişoara de suportul galeriei, care a venit ca de obicei la stadion, foarte bine dotată. Cu steaguri, fulare şi banere, galeria s-a ridicat la înălţimea spectacolului oferit de jiulişti. Din păcate, doi suporteri ai Jiului au introdus în stadion câteva torţe şi conform purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei, Nicolae Răducu, cei doi au fost identificaţi şi vor fi sancţionaţi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare