Sport

Liderã mondialã de la primul concurs

11 x 1 atleta marincu florentinaCiprian Marinuţ

Atleta Florentina Marincu (foto) de la CNS CSS „Cetate Deva” s-a instalat în fruntea topului mondial al junioarelor II în proba de săritura în lungime. Sportiva antrenată de Nicolae Alexe a reuşit un „zbor” de 6,49 metri în cadrul etapei I a Campionatului Naţional de Junioare II, desfăşurată sâmbătă, la Bucureşti, iar „plutirea” ei reprezintă cea mai bună performanţă mondială a anului 2013, la nivel de junioare II. Florentina Marincu are ca obiectiv principal în acest an clasarea pe podium la Campionatele Mondiale ale categoriei sale de vârstă, programate în luna iulie.

Start în forţă
Cea mai talentată atletă hunedoreană a momentului, Florentina Marincu (născută în 1996), îşi continuă seria rezultatelor de top. După un sezon de iarnă cu rezultate senzaţionale în sală, unde a reuşit un nou record european printr-un salt de 6,50 metri, atleta deveancă a început în forţă şi sezonul de vară. Florentina Marincu a realizat o „plutire” de 6,49 metri, sâmbătă, în proba de săritura în lungime a primei etape a Campionatului Naţional de Junioare II, de la Bucureşti. „Este cea mai bună performanţă mondială a sezonului la nivel de junioare II. Până acum, sportivele născute în 1996 din întreaga lume au reuşit un maximum de 6,37 metri, iar Florentina a sărit 6,49 metri încă de la primul concurs al său în aer liber. Este exact ceea ce ne doream şi sperăm ca performanţele Florentinei să se concretizeze printr-o medalie la Campionatul Mondial. Recordul mondial al tuturor timpurilor la acest nivel este imposibil de bătut, întrucât este în jur de 6,90 metri şi a fost realizat în anii 80 de sportivele din RD Germană, care au recunoscut ulterior că au folosit anabolizante”, a spus antrenorul Nicolae Alexe. La concursul desfăşurat în Bucureşti, Florentina a fost urmată în clasament de Ionela Pistol (născută în 1994, CSM Călăraşi) cu 5,88 metri, Cătălina Puşcaşu (născută în 1996, CSS 6 Bucureşti) cu 5,28 metri şi Andra Borotă (născută în 1996, CNS CSS Cetate Deva) cu 5,25 metri.

Alte patru medalii hunedorene
Şi alţi reprezentanţi ai cluburilor de atletism din judeţ au reuşit să urce pe podium la competiţia desfăşurată la finalul săptămânii în Capitală. Mariana Dobre (născută în 1997), de la CNS CSS „Cetate” Deva, s-a clasat pe locul doi în proba de triplu salt, cu o performanţă de 11,62 metri, fiind devansată doar de Georgiana Mihai de la CSS Călăraşi, cu 12,11 metri. Tot la triplusalt, dar la masculin, a urcat pe podium Bogdan Sitoianu (CNS Cetate). Cu un zbor de 12,68 metri, deveanul a fost pe locul trei după Alexandru Tache (LPS Piteşti) cu 12,80 metri şi David Gardo (LPS Oradea) cu 12,78 metri. În probele de alergare, atleţii de la CSS Hunedoara au cucerit o medalie de argint şi una de bronz. Ştafeta formată din Andrei Bucur, Andrei Costa, Robert Macovei şi Raul Dobre s-a clasat pe locul doi în proba de 4×100 metri, iar Emilia Babei a sosit a treia în cursa de 800 de metri. La competiţie, au participat 354 de atleţi, din care 155 la feminin şi 199 la masculin de la 69 cluburi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.