Lider sindical: „Se încearcă închiderea mineritului“

05 protest-vale-794x346Maximilian Gânju

Liderul minerilor şi energeticienilor din cadrul Complexului Energetic Hunedoara, Petre Nica, spune că se încearcă închiderea principalei activităţi a Văii Jiului, de pe urma căreia beneficiază nu doar minerii, ci şi o parte importantă a regiunii.
Sindicaliştii au cerut în cadrul unui miting organizat la Petroşani şi la care au luat parte circa 2.000 de persoane, ca guvernanţii să salveze compania energetică. „De deciziile guvernului depinde soarta celor care lucrează în energie, a celor care muncesc în judeţul Hunedoara. Fiecare loc de muncă din judeţul Hunedoara contează. Problemele mineritului nu sunt singulare în ţară. Se încearcă închiderea mineritului din Valea Jiului”, a spus Petre Nica, preşedintele Sindicatului „Muntele”.
Acesta a cerut ca populaţia zonei să ia atitudine şi să nu accepte închiderea minelor. Complexul Energetic Hunedoara are datorii de peste 890 milioane lei, iar în anul 2014, CEH a avut pierderi de 356 milioane lei. Astăzi, sindicaliştii vor trimite ministerului de resort şi guvernanţilor mai multe propuneri de măsuri ce ar putea, în opinia lor, să salveze Complexul Energetic Hunedoara.

One thought on “Lider sindical: „Se încearcă închiderea mineritului“

  • 25 mai 2015 la 12:13
    Permalink

    /reprezinta energeticieni ///////no ma decand

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.