Comunitate

Liceul Agricol din Geoagiu, curtat de două companii-etalon

Magdalena Șerban

Cei care urmează cursurile Liceului Tehnologic Agricol ,,Alexandru Borza“ Geoagiu au o șansă reală să-și găsească un loc de muncă după absolvire, în con­dițiile în care conducerea unității școlare a bifat un parteneriat cu compania Con­tinental Berries pentru orele de practică ale elevilor care studiază horticultura și este în discuții și cu Smithfield România, un colos în industria de procesare a cărnii, pentru ramura tehnician-veterinar .

 

Start în carieră
„Ne bucură solicitarea celor de la Con­tinental Berries, anul viitor urmând ca 12 elevi de-ai noștri să facă practică în cadrul companiei. Este un mare avantaj pentru ei, deoarece au oportunitatea ca după fina­li­zarea studiilor să rămână cu un serviciu asigurat, dacă își iau rolul în serios, dorind nu doar să activeze în acest domeniu, ci chiar să performeze. Este dificil să găsești forță de muncă specializată, așa că nișele pro­fe­sio­nale necesită mână de lucru. După cum se știe, evoluția firmei de la înființare până în prezent a fost una rapidă și spec­taculoasă, fiind unul dintre cei mai mari jucători pe piața producătorilor de fructe de pădure, folo­sindu-se de o tehnologie modernă și im­plicându-se inclusiv în partea de cercetare.
O altă posibilă colaborare este cu Smith­field România, ce deține fostul combinat agricol Comtim de la Timișoara și Elit Cugir. Smithfield Ferme operează 46 de ferme în județele Timiș și Arad, la care se adaugă patru unități de creștere a porcilor și două fabrici ultramoderne de nutrețuri com­bi­nate. Compania face parte din WH Group, ce s-a numit până de curând Shuanghui și a fost fondat în anul 1958. Grupul este con­trolat de către fondul de investiții CDH Investments, care are o participație de 33,7 la sută din acțiuni, în vreme ce banca ame­ricană Goldman Sachs controlează 5,2 la sută iar fondul suveran al statului Singa­pore, Temasek Holdings, deține 2,8 la sută. Elevii noștri, viitori tehnicieni veterinari, vor putea să urmeze practica la ei, având incluse transport, cazare, masă etc. E un start bun în carieră”, a arătat profesorul Octav Cismaşiu (foto), directorul Liceului Teh­nologic Agricol „Alexandru Borza” Geoa­giu. Acesta a mai spus că școala în re­gim online și valurile pandemice au încetinit concretizarea unor astfel de parteneriate importante atât pentru dezvoltarea plajei de adresabilitate a instituției de învățământ cât și pentru con­solidarea unor noi con­tacte economice.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura