Politica si administratie

Liberalii schimbã strategia

05 Mircea Muntean (3)

Nicolle Ebner

Pentru liberali, campania electorală pentru prezidenţiale atrage după sine şi o nouă strategie de abordare a alegerilor locale din 2012. Nu se mai merge pe grupuri duse în spate de către un lider, fiecare candidat având şansa de a-şi câştiga locul pe listele de nominalizări, demonstrând cât de bun şi puternic este.

„Din 15 ianuarie 2010, o nouă guvernare”
Candidaţii PNL pentru primării, consilii locale, consiliu judeţean şi direcţii descentralizate vor prinde un loc pe liste, în funcţie de munca depusă şi rezultatele obţinute în zonele arondate secţiilor de votare de la alegerile prezidenţiale din 22 noiembrie. Prind un loc pe liste sau de directori, liberalii care, în secţiile de votare de care răspund, au atras cele mai multe voturi pentru PNL. „E clar pentru toată lumea, că la data de 15 ianuarie 2010, se va intra într-o altă etapă de guvernare a României, pentru următorii doi ani. Din acel moment, va începe lupta pentru alegerile locale din vara anului 2012. Am decis împărţirea responsabilităţilor şi, fiecare dintre cei aleşi, şi care vor să mai fie pe liste, trebuie să demonstreze forţa de care e capabil, în secţiile de votare, la alegerile prezidenţiale”, a declarat Mircia Muntean, liderul PNL Hunedoara. 

Fiecare liberal, cu secţia lui
Prioritate în alegerea secţiilor de votare de care vor răspunde au fost viceprimarii PNL, care şi-au ales secţiile în care PNL a obţinut cele mai bune rezultate la scrutinele de vot anterioare. Urmează să-şi aleagă „terenul de acţiune” consilierii locali, şi apoi, şefii direcţiilor descentralizate, care au dreptul de a-şi alege secţii de votare şi din alte localităţi, nu doar pe cele din Deva. Un procent de 10-15 la sută din secţiile de votare care nu au fost acoperite cu membri de partid, au rămas la dispoziţia preşedintelui PNL Hunedoara, Mircia Muntean şi a vicepreşedintelui Mircea Ioan Moloţ. „Ne-am gândit să implicăm personalităţi din sănătate, educaţie, din mediul de afaceri, nu neapărat personalităţile de notorietate, cărora să le acordăm posturi pentru directorii lor, şi pe care să-i susţină financiar, astfel încât, în secţia de votare de care răspunde, să poată obţine un rezultat cât mai bun pentru PNL”, menţionează Mircia Muntean.

Cât mai multe voturi pentru PNL
Prin această strategie, conducerea PNL Hunedoara încearcă să-l determine pe fiecare membru de partid care îşi doreşte un post de ales local sau de conducere în partid ori a unei instituţii, să muncească într-o zonă bine delimitată, să aducă tot mai mulţi oameni la vot şi să-şi mobilizeze inclusiv rudele şi apropiaţii, pentru ca la primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, scorul PNL să fie de 20-25 la sută, ce ar asigura intrarea în turul doi a preşedintelui Crin Antonescu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura