Lewis Hamilton a câştigat din nou campionatul mondial la Formula 1

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull), lider de la un capăt al altul al cursei, a câştigat practic fără concurenţă Marele Premiu de la Abu Dhabi la Formula 1, a 17-a şi ultima etapă a Campionatului Mondial, fiind cronometrat pe circuitul Yas Marina cu timpul de 1h 36 min. 28 sec. El a îm­păr­ţit podiumul de premiere cu finlan­dezul Valtteri Bottas şi cu campionul mon­dial britanic Lewis Hamilton (foto), revenit pe pistă după ce în urmă cu o săptămână fu­sese indisponibil din cauza Covid-19.
Cei trei piloţi şi-au păstrat poziţiile de pe grila de start, monoposturile Mercedes nefăcând nicio tentativă de a-l depăşi pe Verstappen.Thailandezul Alexander Albon, care speră să-şi păstreze locul la Red Bull, a terminat pe locul 4 iar germanul Se­bastian Vettel, aflat la ultima cursă pentru Ferrari înainte de a ajunge la Aston Martin (viitoarea echipă Racing Point) de anul viitor, a terminat pe locul 14. Clasamentele finale ale Campionatului Mondial se prezintă astfel:

Clasamentul piloţilor:

1. Lewis Hamilton (Marea Britanie) 347 pct.

2. Valtteri Bottas (Finlanda) 223 puncte

3. Max Verstappen (Olanda) 214 puncte.

 

În clasamentul constructorilor Mercedes a acumulat 573 puncte şi este campioană mondială, pe podium mai fiind Red Bull-Honda cu 319 puncte şi McLaren-Renault cu un total de 202 puncte.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare