Leticia, de la Haţeg, în Japonia

Cristina Ghenea

Are 29 de ani, este din Haţeg, şi a cucerit publicul din toată Europa şi nu numai. Leticia (foto) este singura hunedoreancă clasată pe primele cinci locuri în finala Selecţiei Naţionale a concursului Eurovision.

Pe scenă, de la patru ani
Letiţia Moisescu, cunoscută sub numele de scenă „Leticia“, a debutat la vârsta de numai patru ani. Îşi aminteşte că a cântat o romanţă, şi de atunci, nu a mai lăsat microfonul din mână. „Am urmat cursurile şcolii de muzică, în Deva, şi m-am axat pe pian, secundar şi canto clasic, principal. În liceu, am avut chiar şi o trupă, «Dulce şi Amar» se numea, cu care am cântat aproape doi ani“, povesteşte Leticia. După absolvire, tânăra a întrerupt, pentru o perioadă, legătura cu lumea muzicii, revenind în 2007 – şi nu oriunde, ci în Ţara Soarelui Răsare. „Am avut un contract de şase luni în Japonia, unde am trăit o experienţă deosebită, după care am urcat pe alte scene, de data asta, din Europa. Printre altele, am cântat în Franţa, Italia şi Austria, dar şi în ţară, la diferite concerte pe litoral sau în diverse oraşe”, mai spune artista.

La un pas de Eurovision
Una dintre cele mai frumoase perioade ale carierei sale muzicale a fost cea în care a colaborat cu băieţii de la Play&Win. Aceştia au compus mai multe hituri pentru Inna, Activ, Akcent, Impact şi 3SE şi sunt cotaţi ca fiind unii dintre cei mai buni compozitori din Europa de Est. Tot ei au şi compus pentru Leticia piesa „Dreaming of You”, cu care artista s-a înscris în competiţia pentru Eurovision 2011. A ocupat locul 5 în selecţia naţională, piesa fiind bine primită. În prezent, Leticia a semnat un contract cu casa de discuri Roton şi pregăteşte un nou single, ce va fi – spune ea – o mare surpriză. „Mă gândesc şi la un videoclip pentru piesa la care lucrăm, va fi primul meu videoclip, sper să reuşim să-l lansăm în această toamnă. Deocamdată, mai am şi alte concerte prin ţară, chiar şi acasă, în Haţeg, peste doar câteva săptămâni”, a precizat cântăreaţa.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 3.08.2012

Cristinel Radu, judecat pentru incest şi viol Pentru că, fiind arestat pentru viol, după ce şi-a obligat propriul copil, o

Bulina albă, 3.08.2012

Viorel Arion, primarul municipiului Hunedoara Pentru că răspunde cu operativitate sesizărilor venite din partea cetăţenilor şi încearcă să rezolve, pe

Om al străzii mort

Închide