Sport

Leo Messi, în lacrimi la despărțirea de Barcelona

Lionel Messi (34 de ani) (foto) a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre plecarea de la Barcelona. Acompaniat de soție și de cei trei copii, Leo Messi a vorbit despre plecarea de la Barcelona.  În momentul în care a intrat în sală, emoțiile l-au cuprins pe starul argentinian, iar acesta a început să plângă, la fel ca unii dintre colegii săi.

“Am făcut tot ce am putut”

 

“În ultimele zile, m-am gândit la ce pot spune. Adevărul este că nu pot spune nimic. Este foarte greu pentru mine, după atât de mulți ani. Am fost aici toată viața mea. Nu sunt gata pentru asta.Am făcut totul, eu, clubul și Laporta. Dar nu s-a putut mai mult din cauza Ligii. Am făcut totul. Am vrut să rămân. Anul trecut nu am vrut, dar acum voiam. Dar nu s-a putut. Totul era aranjat, dar din cauza Ligii, nu s-a putut face. Eram cu totul de acord. M-am oferit să reduc salariul cu 50 la sută. Nu mi-au cerut nimic mai mult. Am făcut tot ce s-a putut. Da, e cel mai greu moment din carieră. Fără îndoială! Au fost multe momente grele, înfrângeri, dar să nu pot reveni la antrenamente… E cel mai greu. E clubul pe care-l iubesc și nu voiam să plec. Mi-am dorit asta anul trecut, dar acum nu voiam”, a spus Messi la conferință.

La finalul discursului, înainte de a răspunde întrebărilor jurnaliștilor, Messi a fost aplăudat la scenă deschisă de cei prezenți în sala de conferință și a plâns din nou.

Cele mai importante declarații ale lui Messi

 • „Anul trecut, când am dat burofaxul, știam ce să spun. Dar acum, eu și familia mea eram convinși să rămânem aici. Aici e casa noastră. Știam că vom continua aici.
 • „Am fost aici de la 13 ani. După 21 de ani, plec cu soția mea și cei trei copiii ai mei. Vom reveni aici, aici e casa noastră”.
 • „Vreau să mulțumesc tuturor și clubului pentru iubirea de care am avut parte, pentru toate lucrurile frumoase pe care le-am trăit. Toate astea m-au făcut să devin omul care sunt”.
 • „Am dat totul pentru club, din prima zi”.
 • „Nu mi-am imaginat niciodată că voi pleca așa. E greu fără suporteri. Plec fără să văd fanii. Îmi imaginam stadionul plin, putând să-mi iau la revedere cum trebuie”.
 • „Sper să revin și să fiu parte din club, să ajut clubul să fie cel mai bun din lume. Asta e tot ce pot spune acum. M-am gândit la multe, dar nu îmi ies cuvintele. Vă mulțumesc tuturor”.
 • „E greu să aleg cel mai frumos moment. Poate când am debutat, când visul meu a devenit realitate. Tot ce a urmat a fost uimitor. Dar mereu îmi voi amintit momentul în care a început totul”.
 • Mi-au trecut multe prin cap, dar sunt și blocat. Nu pot să mă gândesc la ce să spun. Nu am acceptat încă realitatea, să plec de la această echipă și să îmi schimb viața complet. Va fi o schimbare dificilă pentru cei din familie, pentru că au crezut că vom continua aici. Va fi greu, dar trebuie să acceptăm și să mergem înainte”.
 • „PSG e o posibilitate, ca să fiu sincer. Dar nu am nimic confirmat. Am fost sunat de multe cluburi. Dar încă nu am niciun acord”.
 • „Cum a spus Laporta, clubul e mai important decât jucătorii. Oamenii se vor obișnui fără mine. Va fi ciudat, dar se vor obișnui. Barcelona are jucători foarte buni și va fi bine”.
 • „Era clar că voi continua. Totul era rezolvat. Nu era nici o problemă”
 • „Acasă mă voi simți și mai rău, dar suntem bine, eu și familia mea. Voi juca fotbal în continuare, ceea ce iubesc cel mai mult. Va fi greu, dar trebuie să mergem mai departe”.
 • „După alegeri am luat cina cu președintele Laporta. Am vorbit și eram convins că voi continua, că nu vom avea nici o problemă”
 • „Oamenii din Barcelona știu că îmi place să concurez. Voi veni aici ca adversar și voi da totul pentru a câștiga. Voi termina cariera în felul meu, încercând să câștig totul. Vreau să câștig. Asta e mentalitate mea. O să merg la o echipă care poate fi adversara echipei, dar nu voiam să plec”. 
 • „Așa cum a spus președintele, clubul are o datorie foarte mare. Nu e posibil să rămân. Trebuie să mă gândesc la viitorul meu, la cariera mea, la ce trebuie să fac. Cum am mai spus, am făcut totul pentru a rămâne. Dar nu e posibil. Nu e nimic de spus. Am făcut tot ce era posibil”.
 • „Aș fi vrut să mai câștig o Ligă a Campionilor. Poate am mai fi putut câștiga, dar așa e fotbalul. Nu regret nimic. Am încercat să dat tot ce am mai bun. Cred că am fi putut să mai câștigăm un trofeu Champions League”.

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura