Lemn transportat ilegal, depistat de jandarmi

Doi transportatori au fost amendaţi în urma unor acţiuni de verificare derulate de jandarmii montani din judeţ, după ce s-a descoperit că nu aveau documentele con­form legislaţiei în vigoare.
Astfel, jandarmii montani din cadrul Pos­tului de Jandarmi Vaţa de Jos au ob­servat, în municipiul Brad, un camion în­matriculat în judeţul Alba, încărcat cu material lemnos prelucrat. În urma veri­fi­cării avizului de însoţire, jandarmii montani au constatat fap­tul că nu era înscrisă vala­bilitatea acestuia. Militarii l-au sancţionat pe şoferul camionului cu amendă con­travenţională în valoare de 3.000 lei.
Al doilea transport ilegal a fost descoperit de jandarmii montani din cadrul Postului de Jandarmi Pasul Vâlcan. Aceştia au observat în zona Gambrinus o autoutilitară cu care se transporta lemn de foc, de esenţă fag. ”În urma verificărilor în S.U.M.A.L., jan­darmii mon­­tani au constatat că pentru acel transport nu este întocmit aviz de însoţire. După ce a oprit mijlocul de transport, jandarmii montani au solicitat con­du­că­torului auto documentele de transport, care însă nu le-a putut pre­zenta”, precizează IJJ Hunedoara. Şoferul auto­utilitarei a fost amendat 5.000 lei, iar lemnul transportat a fost ridicat în vederea confiscării şi predat Ocolului Silvic Lupeni. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare